N12
פרסומת

באירופה בחנו: 5 ההתאמות השגויות ביורוליג

כולל התייחסות למכבי והפועל תל אביב: ב`באסקטניוז` מנור חמישה שחקנים שבחרו ביעד מוטעה

פורסם:
הקישור הועתק
(GETTY)
(GETTY) | צילום: ספורט 5

חזרת היורוליג מתקרבת בצעדי ענק, כאשר בעוד שבוע בדיוק תצא לדרך עונת 2026/27. במסגרת ההכנות, בבאסקט ניוז סימנו חמישה שחקנים שלדעתם נמצאים בקבוצה שאינה מתאימה להם, כולל שחקן הפועל ת"א ואחד שלטענתם היה עשוי להתאים למכבי.

תחילה התייחסו לקנת` פאריד, שהצטרף הקיץ לבאסקוניה אחרי תקופה בפנאתינייקוס. הפורוורד בן ה-36 חזר בעונה שעברה ליורוליג, הפתיע עם היכולת שלו וזכה בתואר ה-MVP של החודש, אך בהמשך התקשה לאחר חזרתם של שחקני הקו הקדמי מפציעות.

בבאסקט ניוז העלו סימני שאלה בנוגע לתפקיד שיוכל למלא בבאסקוניה: "יהיה מסקרן לראות אם בן ה-36 עדיין יכול לשחק תפקיד משמעותי של יותר מ-15 דקות למשחק ביורוליג, הוא עלול להפוך לבעיה".

במקביל, הסבירו כי פאריד יעיל יותר כשהוא מקבל דקות מוגבלות: "הוא במיטבו כשהוא משחק במקטעים קצרים, ומספק אנרגיה במצבי פיק אנד רול ובריבאונד".

למרות זאת, במכבי תל אביב דווקא ראו עבורו תפקיד אפשרי: "אני הייתי רואה בו יותר שחקן אנרגיה ושחקן פנים שלישי בקבוצה כמו מכבי, שאוהבת לשחק בסגנון מהיר וקצבי מאוד".

פרסומת

אחר כך עברו לתומאס סטורנסקי, שהצטרף הקיץ להפועל תל אביב בחוזה לעונה אחת. בבאסקט ניוז ציינו כי מדובר במהלך מסקרן, אך לטענתם "הוא לא בהכרח השחקן שהפועל הייתה צריכה".

הסיבה לכך קשורה בעיקר לתפקיד שמילא כריס ג`ונס בעונה שעברה. בבאסקט ניוז הזכירו כי ג`ונס עלה מהספסל, יצר לעצמו מצבי קליעה וגם ייצר הזדמנויות לאחרים, בעוד שסטורנסקי כבר לא מסוגל לעשות זאת באופן עקבי: "סטורנסקי כבר לא מסוג השחקנים שיכולים לייצר לעצמם התקפה באופן עקבי, וזה עלול להיות משהו שחסר ליחידה השנייה של הפועל".

במקום זאת, בבאסקט ניוז סברו כי סטורנסקי היה משתלב טוב יותר בפנרבחצ`ה תחת שאראס, איתו כבר שיתף פעולה בעבר: "הוא מתאים יותר לתפקיד תחת שאראס בפנרבחצ`ה, שם הוא יכול לעלות מהספסל עם תפקיד מוגדר, לשלוט בהתקפה ולהביא את הכדור למקום שבו הוא צריך להיות".

בבאסקט ניוז הסתייגו מקביעה חד משמעית בשלב הזה, בעיקר בשל התוכניות של דימיטריס איטודיס: "כמובן, עדיין מוקדם מדי לדעת בדיוק מה המאמן דימיטריס איטודיס מתכנן עבור סטורנסקי, אבל הקיץ הכאוטי של הפועל והעומס בעמדת הגארד מעלים יותר שאלות מתשובות".

 

שלושת השחקנים הנוספים שסומנו הם גאורגיוס פאפאיאניס, גבריאלה פרוצ`ידה וטרנט פורסט. הראשון שבהם הוא פאפאיאניס, שממשיך באנאדולו אפס לעונה השנייה שלו בקבוצה לאחר שהעונה הקודמת שלו הסתיימה בעקבות קרע ברצועה הצולבת.

פרסומת

פאפאיאניס ממשיך באנאדולו אפס לעונה השנייה שלו, אך בבאסקט ניוז סבורים שהוא היה מתאים יותר דווקא לפנאתינייקוס, שבה שיחק בעבר. באנאדולו אפס יש שני סנטרים שעשויים להיות לפניו ברוטציה, ברונו פרננדו וקאי ג`ונס, בעוד שפאפאיאניס יכול היה להוסיף לפנאתינייקוס גודל ויכולת לקלוע מחוץ לקשת לצד מתיאס לסור ומוסטפה פאל.

גבריאלה פרוצ`ידה ממשיך לעונה השנייה שלו בריאל מדריד, אך בבאסקט ניוז סבורים שמעבר לווירטוס בולוניה היה יכול להתאים לו יותר. האיטלקי רשם שמונה הופעות בלבד ביורוליג בעונה שעברה, ובשל הפוטנציאל שלו, דקות משחק מוגבלות עלולות לפגוע בהתפתחותו. מנגד, בווירטוס הוא עשוי לקבל תפקיד משמעותי יותר ולהפוך לשחקן מוביל.

טרנט פורסט הצטרף הקיץ לפנרבחצ`ה אחרי שנתיים בבאסקוניה, שבהן ביסס את עצמו כשחקן יציב בשני צדי המגרש. בבאסקט ניוז העלו סימן שאלה סביב המעבר לקבוצה עמוסת כוכבים, שבה הוא עשוי לקבל תפקיד שונה לחלוטין, וסברו כי בולנסיה או בפריז היה יכול לקבל במה גדולה יותר ולהשפיע באופן מיידי, כפי שעשה גם בבאסקוניה.