הרכש החדש של הפועל ת"א: "העובדה שלא אהיה חייב להגיע לישראל משכה אותי"
תומאס סטורנסקי התראיין בצ'כיה לאחר החתימה וחשף: "נתגורר בסופיה, האפשרות שיהיו סופי שבוע שבהם אוכל להישאר בבולגריה ולא לשחק בליגה בישראל בהחלט משכה אותי. רציתי משהו פחות תובעני"


הפועל תל אביב בכדורסל עוברת קיץ עמוס בהחתמות חדשות לקראת העונה הבאה, כשאחת המעניינות שבהן היא זו של הרכז תומאס סטורנסקי, ששיחק ב-NBA וב-4 העונות האחרונות בברצלונה. בריאיון בצ'כיה לאחר החתימה, חשף בן ה-34 כי העובדה שלא יהיה חייב להגיע לישראל למשחקי הליגה בכל שבוע היא אחת הסיבות המרכזיות לחתימה.
חשוב להזכיר, בסיום העונה האחרונה הבטיחה הפועל ת"א רשמית כי מרכז הקבוצה יהיה בישראל - אך חזרה בה לפני כשבועיים בעקבות "המתיחות הביטחונית". כעת, לאחר הדברים שאמר סטורנסקי, מתברר כי המגורים בסופיה היא אחד מהסעיפים שמוצגים לשחקנים הזרים לפני החתימה בשביל לשכנע אותם לחתום.
"סופיה זה יעד מעניין יותר ממה שאנשים רבים חושבים", אמר הרכז. "גם אנחנו כבר שמענו שסופיה היא עיר יפה. במקביל, כספורטאי מקצועני אתה חי בתוך בועה מסוימת. נתגורר במתחם מגורים שנמצא 15 דקות משדה התעופה, 15 דקות מהאולם ו-15 דקות מבית הספר. חווינו משהו דומה גם בברצלונה. למעשה, כמעט לא הגענו למרכז העיר וחיינו רק בשכונה שלנו".
"בכל סוף שבוע טסים לישראל למשחקי הליגה, גם למשחקי הבית וגם למשחקי החוץ", הסביר סטורנסקי. "עם זאת, רק חמישה זרים יכולים להיכלל בסגל, כך שכנראה תהיה רוטציה מסוימת. האפשרות שיהיו סופי שבוע שבהם אוכל להישאר בסופיה ולא לשחק בליגה בישראל בהחלט משכה אותי. רציתי משהו פחות תובעני. זה בוודאי יהיה התפקיד שלי. אני לא הרכז הראשי, ואסיליה מיציץ' נמצא שם. אני חושב שאהיה הרכז השני או השלישי, וזה בדיוק מה שחיפשתי במסגרת היורוליג".
סטורנסקי שיחק 8 עונות ב-NBA, בעיקר במדי וושינגטון וויזארדס אך גם במדי שיקאגו בולס, ניו אורלינס וסן אנטוניו. ב-2022 הוא חזר לברצלונה (שיחק בה גם בין 2014 ל-2016) אך לא הצליח לזכות ביורוליג. כעת הוא מקווה להגיע רחוק במפעל האירופי, כשכפי שהסביר הוא ישחק כמות דקות נמוכה יותר.
