העונה של דני אבדיה ופורטלנד אומנם הסתיימה עם הפסד 4:1 בסדרת הסיבוב ה-1 בפלייאוף מול סן אנטוניו, אך בארצות הברית עוסקים בהרחבה בעונה הבאה שלה ובעיקר בעתידו של הישראלי שהפך העונה לאולסטאר. לפי טענות של כתבים בכירים ב-ESPN ו-CBS - הוא יקבל הצעה להארכת חוזה בסכום של 67 מיליון דולר - אך יסרב.

סם קווין מ-CBS מסביר: "החוזה הנוכחי של דני אבדיה נמוך משמעותית מערך השוק, כך שאפילו העלאה של 140% שמותרת לפי הסכם ה-CBA פשוט לא מספיקה. פורטלנד תצטרך לפנות מקום אמיתי בתקרת השכר כדי לפתוח מחדש את חוזהו ולהאריך אותו בקיץ הבא".

דני אבדיה בפלייאוף (צילום: reuters)
דני אבדיה | צילום: reuters

"מאחר ששכרו בעונה הבאה (13.1 מיליון דולר) נמוך מהממוצע בליגה, הסכום המקסימלי שפורטלנד יכולה להציע לו הוא שלוש שנים ו-67.1 מיליון דולר", כתב בובי מארקס, מומחה החוזים של ESPN. "אבדיה יכול לפתוח מחדש את חוזהו בקיץ הזה וב-2027, אם יהיה מקום בתקרת השכר. הוא יכול להפוך לשחקן חופשי ללא הגבלות ב-2028".

כלומר, לפי הניתוחים של הכתבים הבכירים, עדיף לאבדיה לסיים את חוזהו הנוכחי, למרות שהוא נמוך משמעותית ביחס לממוצע וביחס למעמד בו הוא שם את עצמו - בכדי לחתום על חוזה גבוה בהרבה בצורה משמעותית כשחקן חופשי בקיץ 2028. הסיכון הוא כמובן איבוד המעמד שלו, אך בשל גילו הצעיר זה לא צפוי לקרות.