פרשה חמורה בכדורסל הישראלי. שרון יהודה, שעובד במחלקת המשק של מכבי תל אביב, מואשם במספר עבירות מין כנגד קטין, כשלפי כתב האישום המעשים נמשכו מחודש יולי 2024 עד מרץ 2026. במועדון אישרו את דבר מעצרו.
כתב האישום, שהוגש ב-31 במרץ על ידי עו"ד סולי לביא מפרקליטות מחוז תל אביב, מייחס ליהודה עבירות של אינוס, מעשים מגונים, חדירה אסורה וניסיון לחדירה אסורה. עוד מתואר כי בין יהודה לקטין התקיימה היכרות מוקדמת על רקע מגורים בשכנות, והקשר ביניהם הלך והתהדק עם הזמן. בפרקליטות טוענים כי יהודה ניצל את הקרבה והאמון שנוצרו ביניהם, ופיתה את הקטין באמצעות כסף ומתנות. על פי הנטען, המעשים בוצעו לאורך כ-15 עד 20 מפגשים, מיולי 2024 ועד למעצרו בחודש שעבר.
לפי כתב האישום, החשד הראשוני עלה כשבמכשיר ששויך ליהודה נמצאו התכתבויות שחלקן התנהלו מול האב שהתחזה לבנו, ובהן תיעוד מפורש לקשר המיני הנטען. באחת ההודעות אף הזמין אותו להיפגש בתל אביב, וכתב: "מחר בערב אני צריך לקפוץ לדירה של שחקן ריקה לשעה וחוזר. רוצה לבוא? בתל אביב מול הים".
יהודה, בן 52, דמות ותיקה במכבי תל אביב בכדורסל, מועסק כאיש משק במועדון מאז תחילת שנות ה-90. במקביל, הוא עובד כסוכן בתחום אביזרי המחשוב ומתנדב באגף התנועה של המשטרה בדרגת רב-פקד. ממכבי תל אביב נמסר: "מדובר בשלב מוקדם של החקירה בו הראיות טרם נשמעו. אנו בוטחים ברשויות החוק שיבצעו את עבודתם".
בבית המשפט המחוזי בתל אביב, שדן בבקשת הפרקליטות להאריך את מעצרו, ציין השופט שמואל מלמד כי בשלב זה קיימת הסכמה בין הצדדים על קיומו של "ניצוץ ראייתי" בתיק. בהתאם לכך הוחלט להותיר את יהודה במעצר לפחות עד סוף השבוע, בעוד הבקשה למעצר עד תום ההליכים עדיין עומדת על הפרק.