N12
פרסומת

"כבר התחייב": יונאס ולנצ`יונאס סיכם בקבוצת יורוליג

הסנטר הליטאי עשוי לחזור לאירופה אחרי 14 שנים. המכשול שבדרך והשכר שיקבל

פורסם:
הקישור הועתק
(GETTY)
(GETTY) | צילום: ספורט 5

אחרי 16 שנה בליגה הטובה בעולם, בבסקטניוז מדווחים היום (שלישי) כי יונאס ולנצ`יונאס, כוכב נבחרת ליטא ודנבר, עשוי לחזור לכדורסל האירופי אחרי 14 שנים ב-NBA כשסיכם לשנתיים בז`לגיריס קובנה, אך יש מכשול בדרך.

ולנצ`יונאס מחזיק בשנה נוספת בחוזהו בנאגטס, מה שמהווה מכשול כאמור, אך לקבוצת ה-NBA ישנה האופציה לבטל אותו - ושני הצדדים מקווים להגיע לפיתרון. במידה והנושא ייפתר, הסנטר הענק, שהיה מועמד לפנאתינייקוס בעונה שעברה, יצטרף לירוקים. לפני מספר שבועות דווח כי החוזה שהוצע לו עומד על 2 מיליון דולר בעונתו הראשונה.

הליטאי החל את הקריירה שלו דווקא בווילנה, כשאת עונת הבכורה שלו ערך ב-2008/09 בקבוצת הבת של ריטאס וילנה, ולאחר שנתיים עלה לקבוצה הבוגרת - ממנה הגיע ל-NBA כשנבחר במקום החמישי בדראפט 2011.

ולנצ`יונאס בן ה-34 העמיד ממוצעים של 8.7 נקודות, 5.1 ריבאונדים ו-1.2 אסיסטים ב-13.4 דקות על הפרקט בעונה הסדירה. כמו כן, הליטאים צפויים לבצע עוד מספר החתמות מרשימות, כאשר הם קרובים לסיכום עם קארסן אדוארס וסטרלינג בראון.