הכדורסל הישראלי נפרד היום (ראשון) מאחד האנשים המשמעותיים ביותר בתולדותיו. דיוויד פדרמן הלך לעולמו לפנות בוקר כשהוא מוקף בבני משפחתו, בגיל 81.
דיוויד בלאט ספד לדייויד פדרמן: "זה יום עצוב למכבי ת"א, לספורט הישראלי ולספורט בכלל. דייויד השפיע בכל כך הרבה דרכים על המועדון והישגיו. הוא אדם דגול שהשפיע על אנשים בצורה חיובית ומעמיקה. נתגעגע עמוקות"
שמעון מזרחי לערוץ הספורט: "דיוויד היה חבר לדרך במשך יותר מ-50 שנה. בכישוריו, בחושים העסקיים שלו ובאהבתו לכדורסל תרם רבות למועדון, גם בייצוג במסגרת היורוליג. הוא יחסר לנו".
עוד מהיו"ר: "קשה לדבר על דיוויד בלשון עבר אחרי הליכה משותפת לטובת מועדון הכדורסל מכבי תל אביב משך עשרות בשנים. דיוויד היה אדם בעל מעוף, ראה תמיד את `היום שאחרי` וזה בצד הדאגה ליום יום. אני לא אשכח את המאבק לקיום הפיינל פור בישראל בשנת 2004 תקופת פיגועים קשה, אז נסענו יחד לברצלונה במאבק להשאיר את הפיינל פור בתל אביב ולא להעתיק אותו למוסקבה וכן מאבקים משותפים אחרים לטובת הכדורסל הישראלי בכלל ומכבי תל אביב בפרט. יש לציין שדיוויד תרם רבות מניסיונו הכלכלי לטובת היורוליג".
"זה ידוע לכל שדיוויד היה מכבי בכל רמ"ח אבריו ושס"ה גידיו. אביו המנוח יצחק שיחק כדורסל במכבי תל אביב ותרומתו הייתה גם למועדון הכדורגל של מכבי תל אביב כאשר היה חלק מרכזי מקבוצת מופ"ת שניהלה את המועדון. הוא משאיר אחריו חלל ריק גדול, יהי זכרו ברוך".
בהודעת מכבי ת"א נכתב: "מועדון הכדורסל מכבי תל אביב מודיע בצער ובכאב עמוק על פטירתו של דייויד פדרמן ז"ל, מבעלי המועדון, אשר הלך לעולמו לפנות בוקר בביתו כשהוא מוקף ברעייתו וילדיו, בגיל 81. פדרמן היה מכביסט אמיתי ואיש מכבי תל אביב לאורך כל חייו, דמות מרכזית ומשמעותית במשפחת המועדון במשך עשרות שנים".
יו״ר ליגת ווינר סל, ארי שטינברג: “דיוויד פדרמן היה הרבה מעבר לבעלים ומנהל. אדם שראה בספורט שליחות, והשקיע בו מתוך אמונה עמוקה, אחריות ואהבה אמיתית למשחק. תרומתו העצומה לליגה, למכבי תל אביב ולקהילת הכדורסל בישראל ובאירופה כולה תיזכר עוד שנים רבות. ליגת ווינר סל מרכינה ראש ומשתתפת בצער המשפחה. יהי זכרו ברוך".
צביקה שרף: "דיויד פדרמן ז״ל איש יקר וחשוב בהיסטוריה של מכבי תל אביב מכביסט מלידה. היה שותף בכיר לגדילה והתפתחות של מכבי כקבוצה מובילה בכדורסל הישראלי והאירופאי, טיפל הרבה בהגדלת התקציבים, ליווה את הקבוצה בדרך כמעט יום יומית. אהב תמיד בצניעות ללוות את הקבוצה לכל משחקיה ואח״כ גם לאימונים היום יומיים. סדר היום שלו הלך לפי סדר היום של הקבוצה. היה איש עם ניסיון ניהולי, היה תמיד שקט,חושב, מנסה למצוא דרך להשתפר, לזכות בעוד תוארים דחף ודרש לשפר את איתור השחקנים שמתאימים לדנ״א של המועדון, ויש לו חלק גדול בהתעצמות של הקבוצה. יהי זכרו ברוך".
אלי דריקס: "דיויד היה המנוע הכלכלי של מכבי תל אביב, הוביל הרבה מהלכים ביורוליג כדי לבנות כוחו של המועדון באירופה יש לו הרבה זכויות בבניה של המותג והיה אחד האנשים הדומיננטיים שהפך את מכבי לאחד המועדונים המצליחים באירופה, דיויד היה מכביסט שגם אביו שיחק במכבי כדורסל. הוא תמך גם בקבוצת הכדורגל. חבל לי רק שבשנה האחרונה החלו הפגנות כנגד משפחתו, הפגנות שלא הגיעו לו על כל התרומה שלו למכבי. איש יקר שתרם חלק נכבד מחייו לטובת מכבי תל אביב. יהי זכרו ברוך".
"הוא ליווה את מכבי תל אביב במסירות, באהבה ובמחויבות עמוקה. איש ערכי, פטריוט ישראלי ואוהב אדם. הנהגתו ותרומתו האדירה למכבי תל אביב ולקהילת הספורט הישראלי תיזכר לעד. מועדון הכדורסל מכבי תל אביב משתתף בצערה הכבד של משפחת פדרמן ומביע תנחומים מעומק הלב, יהי זכרו ברוך".
שר הספורט מיקי זוהר: "עולם הספורט נפרד היום מדיוויד פדרמן. דיוויד היה אדם עם לב רחב, תשוקה אמיתית לספורט הישראלי ואמונה עמוקה באנשים ובדרך שלהם. לאורך שנים הוא פעל במסירות ובענווה והיה לי הכבוד לעבוד מולו באינספור הזדמנויות. אין ספק כי השפעתו ניכרת היטב בהישגים ובערכים שהביא אותו לעולם הספורט הישראלי שאיבד היום חבר ואדם יקר מאוד. יהי זכרו ברוך".
אגודת מכבי ת"א מסרה: "אגודת מכבי תל-אביב משתתפת בצערה של משפחת פדרמן ומועדון הכדורסל מכבי תל-אביב על פטירתו של דיוויד פדרמן, מעמודי התווך של מחלקת הכדורסל שהלך הלילה לעולמו בגיל 81 והשאיר אחריו אישה ושני ילדים. בנוסף לתפקידו במחלקת הכדורסל, בה היה אחד מהדמויות המרכזיות בהפיכת המועדון למועדון אירופאי מוביל, היה דיוויד, דור שני למשפחת מכבי, חבר הנהלת אגודת מכבי תל-אביב ומעורב בעבר גם בניהול קבוצת הכדורגל של מכבי".
הפועל ירושלים נפרדה: "הפועל "מידטאון" ירושלים שולחת תנחומים ומשתתפת בצערה העמוק של משפחת פדרמן, מכבי ת"א וקהילת הכדורסל הישראלי עם היוודע דבר מותו של דייויד פדרמן. דייויד פדרמן תרם רבות לספורט הישראלי ובפרט לכדורסל הישראלי אותו כולנו כל כך אוהבים. יהי זכרו ברוך".
הפועל תל אביב: "מועדון הפועל IBI תל אביב, משתתף בצער משפחת פדרמן. יהי זכרו ברוך".
איגוד הכדורסל: "איגוד הכדורסל מרכין ראש על לכתו בטרם עת של דיוויד פדרמן, מבעלי מכבי תל אביב. פדרמן שימש במשך שנים רבות כספונסר הראשי של מכבי תל אביב, ולאחר מכן החזיק באחוזים מבעלות הקבוצה. פדרמן היה שותף בהצלחת הקבוצה לאורך השנים. איגוד הכדורסל משתתף בצער משפחת פדרמן ומחזק את ידי המשפחה בשעה קשה זו".
מנכ"ל מכבי ישראל נאור גלילי: "מצער מאוד, דייויד היה מהחלוצים בעידן הבעלות במועדוני הספורט הישראלי. הוא היווה דוגמא למקצוענות ניהולית, ערכים ואנושיות. הוא היה מבין הדמויות החשובות שהובילו את מכבי ת"א לשיאים מעוררי השראה. דייויד, כמו שותפיו במועדון שיבדלו לחיים ארוכים, הוא בעיני שמורת טבע בתפארתה בספורט הישראלי. זהו יום עצוב, יהי זכרו ברוך".
יגאל כרמי, יו"ר מכבי ישראל: "מכבי ישראל נפרדת היום בצער עמוק מדייויד פדרמן מראשי מכבי ת"א ומעמודי התווך של התנועה. במשך שנים רבות בנה דייויד עם חבריו את מעמדה המוביל של מכבי ת״א בכדורסל באירופה, היה מכביסט גאה וחבר נאמן. יהי זכרו ברוך".
בעלי אליצור נתניה, מייקל בוברוב: "משפחת פדרמן קרובה לליבי. אני מביע צער עמוק על לכתו של דיוויד ומאחל שלא תדעו עוד צער".
️ Olympiacos B.C. would like to express its sincere condolences to @MaccabiTLVBC , as well as to the family and loved ones of the late David Federman, one of the owners of the Israeli club.
— Olympiacos B.C. (@Olympiacos_BC) February 8, 2026
May he rest in peace.
https://t.co/e9GBiBoDMw#OlympiacosBC pic.twitter.com/2BHtDxib30
Panathinaikos BC AKTOR expresses its deep sadness over the passing of David Federman, one of the owners of Maccabi Rapyd Tel Aviv. Our sincere condolences to the entire family of the Israeli club.
— Panathinaikos BC (@Paobcgr) February 8, 2026
——-
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του David… pic.twitter.com/uDQdScUiC4
