אבל כבד במכבי תל אביב לאחר שאחד האנשים המשפיעים בתולדותיה, ואחד מבעלי המועדון, הלך לעולמו בגיל 81 והשאיר אחריו אישה ושלושה ילדים. מאמן הקבוצה, עודד קטש, נפרד בראיון לערוץ הספורט: "מן הסתם היה לנו קשר מיוחד בשנים שהצטרפתי למכבי, גדלתי ועליתי לבוגרים והוא די ליווה אותי".
"היה סוג של מנטור", שיתף קטש. "כמו עוד דמות אב שמלווה. אהב אותי מאוד ואני כמובן בחזרה. יום עצוב למכבי תל אביב. דייויד היה איש מיוחד ומגיעות לו הרבה זכויות וקרדיט במה שמכבי תל אביב הפכה להיות, בהישגים ובמעמד באירופה. הרבה מזה שייך לדייויד. לא פחות מזה הוא היה איש משפחה מסור ואוהב וזה הזמן לתת חיבוק לאירית, הילדים וכל המשפחה".
"היה סוג של מנטור", שיתף קטש. "כמו עוד דמות אב שמלווה. אהב אותי מאוד ואני כמובן בחזרה. יום עצוב למכבי תל אביב. דייויד היה איש מיוחד ומגיעות לו הרבה זכויות וקרדיט במה שמכבי תל אביב הפכה להיות, בהישגים ובמעמד באירופה. הרבה מזה שייך לדייויד. לא פחות מזה הוא היה איש משפחה מסור ואוהב וזה הזמן לתת חיבוק לאירית, הילדים וכל המשפחה".
עוזר המאמן, גיא פניני, שהכיר את פדרמן גם כשחקן, נפרד: "זה יום עצוב, לנו כמועדון לכדורסל ולספורט הישראלי. הוא היה עמוד תווך. ההישגים שהוא הוביל אותנו אליהם תרמו לכדורסל הישראלי. אנחנו שנים עובדים יחד ומעבר לעשייה והתרומה הכרתי אדם מדהים, שקט ומצחיק שתמיד רוצה לעזור ושם ברגעים הקשים ולי הייתה זכות מאוד גדולה לעבוד תחתיו. הוא היה איש של אנשים ונתן לנו את הביטחון והתחושה הטובה שהדלת תמיד פתוחה לכל בעיה ובקשה ולנו כשחקנים וכצוות זה נתן תחושה של בית ושתמיד יש לנו אוזן קשבת".
"פניני סיפר על רגע בלתי נשכח עם פדרמן: "יש לי צמרמורת מזה. אחרי הזכייה ביורוליג ב-2014 היה לנו איזה חיבוק כזה ואמרתי לו - `זה בשבילך על כל הדברים`. זו הייתה תקופה אישית קשה שלו, אמרתי לו שזה בשבילו ואת זה אני אזכור לכל החיים".
מנהל מכבי ת"א, עמי ביטון: "אני רוצה להביע את תנחומיי הכנים למשפחה, דייויד היה איש יקר לכולנו ונזכור אותו תמיד. הוא אהב לעזור לכולם, קודם כל למועדון הכדורסל מכבי תל אביב, וגם לשאר המחלקות בכדורגל ובכדורעף - הוא תמיד נרתם לעזור לכולם".
כשנשאל על רגע שמגדיר את פדרמן, ענה: "יש כמה רגעים, אבל אני תמיד אזכור שהוא היה בא וחותך דברים. מקבל החלטות לטוב ולרע והולך איתן עד הסוף. הוא היה מאוד מחובר, גם כשהיה חולה בבית היה מתעניין במצב הקבוצה ומעורב בהרבה דברים שקשורים לקבוצה".
בנוסף, ביטון התייחס גם להנצחתו של פדרמן: "הכרתי את דייויד מעל 30 שנה, נעשה לו משהו יפה מאוד".
