Bryan Byerly/ISI Photos/ISI Photos via Getty Images (צילום: ספורט 5)
Bryan Byerly/ISI Photos/ISI Photos via Getty Images | צילום: ספורט 5
טורניר המכללות מתקרב בצעדי ענק, כשאחת המועמדות המובילות לזכייה היא יוסטון. המכללה שהגיע לגמר אשתקד רוצה לעשות צעד אחד קדימה, אך הפסידה הלילה (בין שני לשלישי) 70:67 לאיווה סטייט החזקה.

עמנואל שארפ קלע את כל 16 הנקודות שלו במחצית הראשונה, במשחק רע בו סיים עם 4 מ-11 מהשדה. הגארד הישראלי מסיים השנה את המכללות כשהוא הוזכר במספר תחזיות דראפט, וטורניר טוב עשוי לסייע לו להתקדם באופן משמעותי. מלבדו, קינגסטון פלמינגס קלע 22 נקודות.


מי שהוביל את איווה היה ג`ושוע ג`פרסון עם 12 נקודות, כשהקבוצה מחקה פער דו ספרתי במחצית השנייה וניצחה הודות לסל גדול של ניט הייסה. שארפ החטיא סל שהיה יכול לנצח את המשחק 43 שניות לסיום, במצב של 69:67 לאיווה סטייט, במשחק ששודר ב-NBA. דרק, אביו, אף נכח באולם.

"שארפ נראה כמו שחקן שמשחק 14 שנה, אחד שאי אפשר לעצבן", טען הפרשן כריס וויליאמס. "מגיע לו קרדיט. תחרותי מאוד". טיילר ראקר המשיך ואמר ש"הוא יכול להיות הגניבה של הדראפט". שארפ הסתבך בבעיית עבירות כשהוא קיבל את העבירה הרביעית שלו 14:32 לסיום המחצית השנייה, במה שלא הפריע לפרשנים שונים לטעון ש"הקליעה שלו מטורפת. הוא צריך לשחק ב-NBA".