(אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
(אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

יש מישהו בבית? הפועל תל אביב קיוותה לחזור לפורמה, להזכיר את הקבוצה שכבשה את היורוליג בסערה בחצי הראשון של העונה, אבל הערב (חמישי) זה שוב לא קרה. האדומים רשמו הפסד רביעי ברציפות במפעל בדרך ל-104:99 לוולנסיה בתום הארכה, במשחק שכבר היה בידיים שלהם.

6,600 צופים הגיעו הערב להיכל, בתקווה לראות את הפועל תל אביב חוזרת לקצב שכל כך אפיין אותה עד לא מזמן. אבל נראה, והפעם על אמת - שמשהו רע עובר על הקבוצה של דימיטריס איטודיס, וייתכן מאוד שגם על מאמן האדומים בעצמו.

רק נזכיר, הפועל תל אביב ירדה להפסקה ביתרון מבטיח מאוד של 13 נקודות ואחרי רבע שני פנטסטי של 12:28, כולל יתרון שיא של 16 נקודות. אנטוניו בלייקני היה נפלא, ג׳ונתן מוטלי היה בכל מקום, ים מדר נכנס למשחק, אבל זה לא החזיק מים. כי מה שעובר על האדומים, זה משבר שהוא מעבר לכדורסל.

ולנסיה, בהובלתו של ז׳אן מונטרו הנפלא (29 נקודות - שיא קריירה), חזרה לאט לאט ובשיטתיות, כשאת הרבע הרביעי היא מנצחת בפער של 12 נקודות ולבסוף גם כופה הארכה עם 88:88 דרמטי.

מי שבלט ב״היעדרו״ הערב היה, ללא ספק, וסיליה מיציץ׳. כשאלייז׳ה בראיינט לא משחק, כשדן אוטורו לא בפורמה - מצופה מהסופרסטאר של האדומים לקחת את המושכות ולהרים את הקבוצה למעלה. אבל הערב, ההפך היה הנכון.

7 נקודות, 0/8 ל-3, 4 איבודים ומדד פלוס/מינוס של 0 - זו השורה הסטטיסטית של מיציץ׳ מול ולנסיה, במשחק שהוא היה צריך לקחת על הכתפיים שלו. במקביל, אנטוניו בלייקני (23 נקודות) וים מדר (20 נקודות) סיפקו את המספרים שלהם, אך לא קיבלו עזרה מספקת מהסרבי, כמו גם מדן אוטורו (8 נקודות).

כעת, האדומים יורדים כבר למקום ה-4 ביורוליג, כשהם במאזן של 16 ניצחונות ו-10 הפסדים, מתחת לאולימפיאקוס, ולנסיה ופנרבחצ׳ה. ואם זה לא מספיק, בראשון הקרוב מחכה להם ה״קריפטונייט״ שלה - הפועל ירושלים. בשישי, ה-13.2, תחזור הפועל תל אביב ליורוליג, כשהיא תתארח באחד האולמות הביתיים באירופה מול ז׳לגיריס קובנה.