sportFive1664537 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
המשחק בין מכבי תל אביב לפנאתינייקוס ממשיך לתפוס כותרות בתקשורת היוונית וכעת ב-SDNA עלה טור דעה חריג מאוד של כריסטוס בוקוראס ובו תקף בצורה חריפה את מכבי תל אביב ואת היורוליג בעקבות `קבלת הפנים` והקללות לארגין עתמאן בהיכל.

"מה שקרה עם עתמאן בתל אביב הוא חוסר כבוד כלפי פנאתינייקוס ולא רק כלפי המאמן שלה. חוסר כובד מצד היורוליג בכללותה ולא רק מצד מכבי", כתב בוקוראס, "בואו לא נתחבא. אוהדים שמקללים בעל תפקיד מאמן או שחקן זה דבר שקרה ויקרה שוב. אבל אי אפשר לשים הכול באותו שק כי אז כל ההתנהגויות נראות אותו דבר. ומה שקרה בתל אביב זה לא דבר רגיל. מאות אנשים התאספו במקום שבו ידעו שהאוטובוס של פנאתינייקוס יעצור וקיללו את עתמאן. אף אחד לא הפריע להם ואף אחד לא פיזר אותם. במהלך המשחק כמעט והתעסקו רק במאמן של הירוקים. לא הייתה שום הטרדה כלפי השופטים שהבינו מצוין מה קורה כי הקריאות היו באנגלית. אחרי המשחק שוב אנשים התאספו ליד האוטובוס כדי לקלל את עתמאן".

"למכבי היה ברור שהיא יכולה לשלוט במצב לפחות לפני ואחרי המשחק", תקף, "היא הייתה יכולה להעיר לאוהדים שלה והיא הייתה יכולה לגנות את מה שקרה באמצעות הודעה או תגובה רשמית. לא נעשה דבר ולכן קשה לא להסיק שההתנהגות הזו מצאה חן בעיני מכבי. אנחנו מדברים על אולם שבו היורוליג כמעט בכוח החזירה את המשחקים. לפנאתינייקוס לא היה המזל של קבוצות אחרות לשחק בבלגרד כמעט בלי קהל. אבל זה לא הדבר הרע ביותר. הבעיה היא הגישה של `אני עושה מה שבא לי ואף אחד לא מפריע לי`".

היורוליג הניחה לו להפוך לקרקס פוליטי שיצא מגבולות הכדורסל", הטור נמשך, "עוד בתקופה שבה לכדורסל האירופי יש הרבה חזיתות פתוחות התמונה הזו הייתה הדבר האחרון שהיה נחוץ. לאחרונה פנאתינייקוס הגיבה מיד כשאוהד אחד בלבד פעל נגד הבעלים של הפועל תל אביב. היא שללה ממנו את המנוי ואסרה עליו לעד להיכנס לאולם. כך מגיב מי שלא מעודד התנהגויות כאלה. מכבי לא עשתה כלום והיורוליג אדישה. לכל היותר יוטל קנס כספי על הקבוצה הישראלית על קריאות גנאי כמו שקורה לכל קבוצה כאילו זה אותו דבר. אולי אפילו יענישו את עתמאן על ההתבטאויות וזה בהחלט משהו שהם מסוגלים לעשות".

"הרי אם ספורטאי או מאמן או בעל תפקיד מדברים על טעויות שיפוט זה נחשב השחרת המוצר ומיד באות ענישות", המשיך, "את מה שקרה בתל אביב ביורוליג אולי יחשיבו אפילו כפרסומת. מכבי שיחקה ארבעה משחקי בית מאז החזרה לישראל. אחד היה מול ולנסיה שבו קרה מה שקרה והשני מול פנאתינייקוס עם ההתנהגות, הפעם כלפי עתמאן. ההחלטה של היורוליג מתבררת כאחת היותר לא מוצלחות. נשאר לראות אם היא תכיר בטעות שלה בדרך כלשהי. כי כאן יש מקרה ברור של חוסר כבוד גם מצד המארחת מכבי וגם מצד היורוליג. אי תגובה אפילו מטעמים פורמליים היא מתן פרס לבריונות".