ניקולה טופיץ`, שחקן אוקלהומה סיטי ת`אנדר שנחשב לאחד הכישרונות הסרביים הגדולים בשנים האחרונות, סובל מסרטן אשכים, כך סיפר היום (חמישי) המנהל המקצועי של הקבוצה, סם פרסטי.
כזכור, טופיץ` בן ה-20, שנבחר בבחירה ה-12 בדראפט 2024, קרע את הרצועה הצולבת ולא שיחק בכל העונה הקודמת. לאחר שכיכב בליגת הקיץ האחרונה, התברר שהוא לא יוכל לפתוח את העונה הקרובה בעקבות מה שהוגדר כ`הליך רפואי באשכים`.
היום, פרסטי סיפר לתקשורת כי טופיץ` מטופל בימים אלו בעקבות סרטן אשכים וכי אין לוח זמנים לחזרתו לפרקט. על פי פרסטי, טופיץ` עובר כימותרפיה והרופאים `אופטימיים מאוד` לגבי התחזית ארוכת הטווח שלו.
טופיץ', שהגיע בגיל נוער לכוכב האדום, התחיל את דרכו בכדורסל הבוגרים בקבוצה הסרבית ואף הספיק לשחק מספר משחקי יורוליג. ב-NBA הוא עדיין לא שיחק, בתקווה שעוד העונה נראה אותו עורך הופעת בכורה בליגה הטובה בעולם.
Sam Presti announced today that Nikola Topic is dealing with testicular cancer.
— Justin Martinez (@Justintohoops) October 30, 2025
His doctors are "extremely positive” about his long-term outlook. He has began chemotherapy, and there is no timetable for his return.
Wishing all the best for Topic. pic.twitter.com/jqtkdO5qGa
