Yulian Todorov/Euroleague Basketball via Getty Images (צילום: ספורט 5)
Yulian Todorov/Euroleague Basketball via Getty Images | צילום: ספורט 5
פלטין. במועדון אופטימיים (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
פלטין. במועדון אופטימיים (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

הפועל תל אביב סיפקה אמש (חמישי) את אחד המשחקים הרעים שלה העונה, ובכל זאת הצליחה לנצח אותו בדרך ל-80:87 על וילרבאן - בתצוגה שמדגישה עוד יותר את האיכות האדירה בסגל האדום. 18 נקודות לדן אוטורו, כשאנטוניו בלייקני להט בקלאץ` וסיים עם 16 נקודות.

כמוליכה, החבורה של דימיטריס איטודיס עלתה כפייבוריטית מובהקת מול נועלת הטבלה, אך בפועל, האדומים נתקלו במוקש רציני. הבדלי האיכות בין הצדדים היו ברורים, כשהפתיחה בישרה כי המוליכה בדרך לעוד טיול בליגה הטובה באירופה. במהלך הרבע השני, האדומים נעו בין יתרון של 7 ל-15 נקודות, כאשר לא נראה היה שהצרפתים מסוגלים להתקרב אליהם. אך אז הגיעה ירידת המתח עם רבע של 17:23 לוילרבאן כשברבע האחרון הקבוצה של איטודיס שמרה את יריבתה על 16 בלבד וזה מה שנתן לה את הניצחון עם ריצת 3:21 מדהימה בדקות הסיום. 

"באנו זחוחים", אמרו בקבוצה. "חשבנו על היריבה הבאה. חשבנו שננצח את וילרבאן בקלות ועוד בבית שלנו. כשאנחנו מורידים את הרגל מהגז אנחנו מבינים שאין משחקים קלים ביורוליג. צריכים להיות בשיאנו כדי להרוג משחקים". 

הקבוצה של איטודיס למעשה סיימה את המשחק עם 5 מ-18 מחוץ לקשת, כשווילרבאן שמסתכלת על כל היורוליג מלמטה לקחה יותר ריבאונדים ממנה. למרות זאת, ההתעלות בסיום הובילה לכך שהקבוצה רשמה וי חשוב לאחר ההפסד שבוע קודם לכן מול ריאל מדריד. לפני כן הקבוצה תפגוש את הפועל העמק בליגה ואת בולוניה בשישי הבא. 

איש ויינרייט שקלע נקודות חשובות בסיום דיבר: "היה לנו רבע ראשון נהדר, ברבע השני הם תקפו בצורה טובה יותר והתעלו עלינו עד הדקות האחרונות של המשחק. היינו צריכים להתמקד, אנחנו לא צריכים לשים את עצמנו במצבים כאלה. כל קבוצה היא קבוצה טובה, אסור לנו להפסיד משחקים כאלה. בולוניה קבוצה נהדרת עם רכז נהדר, אנחנו נתמקד במשחק היורוליג הבא. כולם יודעים מה הם צריכים לעשות".

הפועל ת"א קיבלה אמש לסגל את תומר גינת שלא שיחק מעל חודש, כשים מדר נרשם לראשונה העונה לאחר שלא שיחק במדי הקבוצה ביורוליג. האדומים קיבלו חמש נקודות מגינת ששיחק רק במחצית הראשונה, בעוד מדר צפוי לקבל דקות ראשונות העונה מול הפועל העמק בשבת. בקבוצה אופטימיים לגבי גיא פלטין שחזר לאימונים ועשוי לקבל דקות בשבת, לאחר שכזכור נפצע בגבו לפני הפגרה מול נתניה.

עד כה מספרים במועדון על 6,000 מנויים שנמכרו לקראת חזרת המשחקים בעוד כשבועיים לארץ. בקבוצה מעריכים כי הם ישובו למשחקים בסופיה, למשל מול הקבוצות הטורקיות וייתכן שאף במקרים נוספים אם קבוצות לא ירצו להגיע לישראל.

איטודיס סיכם ניצחון עשירי: "חשבנו שזה יהיה קל כנראה ואז הפסקנו לשחק בשני הצדדים. זה היה מעבר לכדורסל, אבל כשמצאנו את עצמינו בפיגור 11 כשנותרו שש דקות היה לנו את האומץ, האמון והאחריות להגן, לקלוע ולנצח. כמובן שיש לנו הרבה מה לעשות, אנחנו קבוצה חדשה, אני ממשיך לדבר על זה מהיום הראשון. אנחנו צריכים להשיג את הכימיה הנכונה בתוכנו, מה שקרה בדקות האחרונות אומר הרבה על הפוטנציאל שלנו".

היווני המשיך; ״המשחקים חוזרים לישראל וזה דבר גדול. אני רוצה להודות לכל הקבוצות שהצביעו בעד זה. לנו, למכבי, ולהפועל ירושלים יהיה את הבית שלהן ואת האוהדים שלהן. אני רוצה להודות לבולגריה״.