sportFive1634526 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
סערת קטש השפיעה (Photo by Milos Vukadinovic/Euroleague Basketball  (צילום: ספורט 5)
סערת קטש השפיעה (Photo by Milos Vukadinovic/Euroleague Basketball via Getty Images) | צילום: ספורט 5

מכבי תל אביב רשמה אמש (רביעי) הפסד נוסף, הפעם למילאנו - 102:88. זה היה ההפסד השני ברציפות של הצהובים ביורוליג, העשירים שלהם בסך הכולל במפעל, כשלזכותם שלושה ניצחונות בלבד. מדובר בפתיחת העונה הרעה ביותר של המועדון מאז שליגת היורוליג יצאה לדרכה, והקבוצה ספגה במשחק הזה את סך הנקודות הכי גבוה שספגה עד כה העונה במשחק.

קטש הגיע למשחק הזה תוך ידיעה שהפסד מביא לסיום דרכו כמאמן בקבוצה, זאת לאחר שבישיבת ההנהלה הלילית שהתכנסה לאחר הניצחון על חולון, דובר על מעמדו והוחלט להמשיך עימו עד להפסד הבא, שכאמור הגיע אמש. "אני די מאוכזב, קצת מהאנרגיות, קצת משפת הגוף. צריכים להיות יותר אגרסיביים ודיברנו על זה, חשבנו שאולי המשחק האחרון עזר לנו, אבל שוב אלה אותם חסרונות ואנחנו צריכים לבדוק איך מתקנים את הדבר הזה", אמר בסיום.

מעמדו המעורער של קטש וסיפור הישיבה חלחל לשחקנים ולחדר ההלבשה, הקבוצה הגיעה לבלגרד בתחושות מעורבות ותחת לחץ כבד כשהיא יודעת לאן הרוח נושבת, והדבר השפיע ישירות על השחקנים וכן על הצוות המקצועי. במועדון מדברים על תחושות קשות יותר ממה שהיו עד כה, כשהאווירה בחדר ההלבשה הושפעה ישירות מהעניין, בעוד כולם ניסו להמשיך כרגיל ולהתעלם מרעשי הרקע אך ללא הצלחה.

הקבוצה פתחה טוב יחסית את המשחק, כשבמחצית הראשונה נותרה צמודה לאיטלקים, ואף החזיקה ביתרון. עם החזרה למחצית השנייה חל שינוי, מילאנו התחילה לברוח למכבי, שהתקשתה מאוד לעצור אותה הגנתית וספגה סל אחר סל. בסופו של דבר הרבע השלישי היה לרבע שהכריע את המשחק, כשמכבי הייתה חסרת פתרונות.

״זה היה משחק גרוע מאוד הגנתית. ידענו שהסגל שלהם מאוד איכותי. יש להם הרבה מאוד נשקים, ולצערי כולם נכנסו למשחק טוב״, אמר קטש. ״עזרנו להם, נתנו להם דברים קלים מדי. התקפנו פחות טוב בחצי השני, שיחקנו מול קבוצה עם המון יכולות, איכויות ורוטציות אחרות בטח כשאנחנו היינו חסרים״.

ווקר פתח מצויין את המשחק ועלה ל-19 נקודות מהירות תוך כדי המחצית הראשונה, במה שנראה כדבר מבטיח, אך הוא סיים עם 21 נקודות ו-4 אסיסטים. סורקין המשיך ביכולת הטובה וקלע 20 נקודות ששירתו את מכבי עד לרגע בו האיטלקים התחילו לברוח. איפה לונדברג קלע את הנקודות הראשונות שלו בקבוצה, לאחר שהיה שותף לכ8- דקות במשחק.

ג`ימי קלארק שסיים את המשחק עם 10 נקודות, אמר: "היה משחק קשוח. הם התחילו חזק מאוד, זה היה ריצות לאורך כל המשחק וניסינו להשיג עצירות, אבל הם קלעו המון זריקות והיו יעילים מאוד לאורך כל הזמן. זה בעצם היה הסיפור של המשחק".

וויל ריימן הוסיף: "הם קלעו זריקות קשות. זה לא על המאמן, זה עלינו, ואנחנו צריכים להופיע כל יום. להתאמץ ולשנות את זה, ולהבין בעצמנו. אנחנו אנשים בוגרים ואנחנו צריכים להיות טובים יותר".