(GETTY (צילום: ספורט 5)
(GETTY | צילום: ספורט 5

מונטה מוריס ידע שנים לא רעות בכלל ב-NBA, אבל לאחר שפתח את העונה הנוכחית ללא קבוצה - נראה שהוא השתכנע, והחליט לעזוב את ארצות הברית ולהגיע ליורוליג. הוא חתם היום (רביעי) רשמית באולימפיאקוס.

כזכור, היוונים רדפו אחריו עוד מהקיץ. תחילה מוריס העדיף להמתין ולראות האם ימצא נתיב שישאיר אותו בליגה הטובה בעולם, אך לאחר שלא הצליח להשיג חוזה חדש, כעת כאמור הוא צפוי להגיע לראשונה לאירופה.

מוריס, שנבחר במקום ה-51 בדראפט 2017 על ידי דנבר, צפוי לחתום בפיראוס על חוזה עד לסיום העונה בתמורה לכ-900 אלף יורו, ולחזק את הקבוצה של יורגוס ברצוקאס, שגם מחפשת רכש מתחת לסלים.

לאורך הקריירה שלו מוריס שיחק 477 משחקי NBA במדי דנבר, וושינגטון, דטרויט, מינסוטה ופיניקס כאשר עונת השיא שלו הייתה 2021/2022 אז פתח ב-74 משחקים במדי דנבר וסיפק 12.6 נקודות לצד 4.4 אסיסטים ו-3.0 ריבאונדים.

בינתיים, באירופה גם מדווחים על כך שפרטיזן בלגרד קרובה להשגת המאמן הבא שלה. לאחר שז`ליקו אוברדוביץ` התפטר ואנדראה טרינקיירי סירב לחזור כעת מי שצפוי לקבל את המשרה הוא חואן פניארויה, שכזכור פוטר לפני מספר שבועות מברצלונה. פניארויה, שאימן בשנים האחרונות גם את ולנסיה ובאסקוניה - ייצא לראשונה מספרד.

גם אנדולו אפס מתקרבת לקראת הכרזה על המאמן הבא שלה, לאחר פיטוריו של איגור קוקושקוב. מי שאמור לעמוד על הקווים באיסטנבול הוא פאבלו לאסו, שאשתקד נכשל בבאסקוניה ועונה לפני כן רשם קדנציה קצרה ומאכזבת בבאיירן מינכן. מי שזכה ביורוליג פעמיים עם ריאל מדריד ב-2015 ו-2019, יקווה לאושש את הטורקים מפתיחת עונה קטסטרופלית.