"כמובן שהמשחק האחרון הוא הגורם העיקרי", פתח לנציאנו, "אמנם זו הייתה מכה שלא רגילים לקבל פה, אבל הרגשנו שלא מצליחים להתקדם קדימה לאורך משחקים, לא מרגישים שיפור מסוים. משהו לא מתחבר. אין לי הסבר מקצועי כי אני לא איש מקצוע, אבל גם בניצחונות ראית שזה לא ממש מסתדר, אז חשבנו שהגיע הזמן לנסות משהו אחר. גם עם הסגל הזה היה אפשר לעשות יותר טוב ולא הצלחנו".
לנציאנו המשיך ודיבר על הפרידה: "זה לא משחק אחד או שניים, אני לא יודע לספור לך משחקים באמת טובים שהיו לנו מתחילת העונה. מה שעברנו ביום שבת לא יכול היה להישאר ככה, לא מחפשים שעיר לעזאזל אבל גם ההתנהלות והכל. אני לא חושב שהיה מישהו אצלנו שחשב אחרת, זו לא החלטה שנעשתה עם הרבה דיונים. זה מועדון שנבנה על הקהל והאיכות שלו, והוא לא יכול לקבל 54 הפרש בבית, גם עם הנוער".
על ההפסד הכואב אמר: "האבק אצלי לא ישקע, כי אני זוכר את ה-59 הפרש מול ירושלים לפני 25 שנים, אבל אז היו ימים אחרים. אנחנו לא במעמד הזה. לא יכולים להרשות לעצמנו להיראות ככה. זה חיצים בלב, זה לא שאני באתי מחברת הייטק לתפקיד הזה, אני מגיל 9 באולם הפחים, יודע מה זה לסבול. דברים כאלו נשארים איתי עד יומי האחרון".
"הפועל שיחקה מול קבוצות שעל הנייר לא טובות מאיתנו ולא הגיעו למספרים האלה, בטח לא בבית מול 4,000 איש. קהל שבא ורואה משחק כזה - אתה לא יכול לבוא אליו בתלונות. מה שהיה פה זה להיראות שטיח, בשפת האוהדים. ולא תגיד שהם באו עם ההרכב הכי חזק ונלחמו, הם שיחקו מול שער ריק, וזה לא יכול לקרות".
על הקהל אמר: "יש איזשהו סוג של חוסר התחברות לקבוצה. בסוף הקהל של חולון מחפש מלחמה ושחקנים מיוחדים. אין להם בעיה להפסיד כמו שלי אין בעיה. אם היינו מפסידים 20 הפרש להפועל היינו מקבלים את זה בהבנה, אבל להיראות ככה, כאילו אתה משחק מול שער ריק. יש משחקים שאמרנו אוי ואבוי, אם זו הייתה קבוצה אחרת ועכשיו הייתה קבוצה אחרת. זה דפוס שחוזר על עצמו. אי אפשר לתלות הכל בסגל".
בנוגע לתקציב ולקשיים בהבאת שחקנים: "התקציב השנה הוא אולי הגדול ביותר ב-7-8 השנים האחרונות, אלו דברים מוכחים ובדוקים. אנחנו מנסים לעשות מה שאנחנו יכולים, הקיץ היה קשה. חשבתי שהיו שחקנים שהיו פה שנה שעברה והיינו צריכים להשאיר, ואחרים חשבו אחרת. אנחנו יכולים להצטער על זה, היה קשה. כמעט סגרנו סנטר לפני שבוע והמשפחה שלו מנעה ממנו לבוא. בין זה לבין להיראות כמו שנראינו ביום ראשון, המרחק הוא גדול".
על המאמן הבא אמר: "יואב (שמיר) יודע שזה זמני, אנחנו לא יכולים מתוך לחץ להביא כל מה שזז. יודעים שלוקחים סיכון עם המשחק הקרוב, יכול להיות שגם יקרה בדיוק ההפך. ברגע שזה סוכם אנחנו עובדים במרץ למצוא את הדבר הכי טוב שיוציא לדרך חדשה. מאמן ישראלי? לא יודע, אני לא יודע מה השוק של הישראלים הבכירים. גודס ודרוקר? מתקשה להאמין שנמחזר את מה שהיה בעבר. צריך ללכת עם משהו שאתה מאמין בו וללכת איתו עד סוף העונה".
על המאמן הבא אמר: "יואב (שמיר) יודע שזה זמני, אנחנו לא יכולים מתוך לחץ להביא כל מה שזז. יודעים שלוקחים סיכון עם המשחק הקרוב, יכול להיות שגם יקרה בדיוק ההפך. ברגע שזה סוכם אנחנו עובדים במרץ למצוא את הדבר הכי טוב שיוציא לדרך חדשה. מאמן ישראלי? לא יודע, אני לא יודע מה השוק של הישראלים הבכירים. גודס ודרוקר? מתקשה להאמין שנמחזר את מה שהיה בעבר. צריך ללכת עם משהו שאתה מאמין בו וללכת איתו עד סוף העונה".
