sportFive1627990 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
הפועל ת"א היא הקבוצה הטובה ביותר ביורוליג נכון לערב פתיחת המחזור ה-11 כשהיא מדורגת לבדה במקום עם מאזן 2:8 מרשים. אחד הגורמים ליכולת המצוינת של האדומים הוא כמובן דימיטריס איטודיס, המאמן היווני המנוסה, שינסה לקחת את הקבוצה הכי רחוק שיש כבר בעונת הבכורה במפעל. 

בראיון לפודקאסט `EURO INSIDERS`, דיבר המאמן על הקבוצה שלו, הבעלים, ההחלטה להגיע והפרויקט. "פגשתי את עופר בפיינל פור בברלין והייתה כימיה מהערב הראשון, אהבה ממבט ראשון", התייחס ליחסים שלו עם הבעלים, "אנחנו מדברים הרבה, הבטחתי לו שאגיע לגמר היורוקאפ והגעתי. הסברתי לו את החזון שלי והוא הסביר לי את שלו. חשבתי שלא אעבוד בקיץ אחרי פנרבחצ`ה. אמרתי לסוכנים שלי שאקח חופש, נראה מה יגיע ומתי. קבוצות התקשרו, אבל אמרתי להם שאני לא מתכוון לעבוד. ואז עופר הגיע ואמר לי `תגיע עכשיו. אם לא, נלך בכיוון אחר`. ניסיתי לשכנע אותו להיות סבלני, אבל הוא הסביר לי את החזון לעתיד, לא רק לאותה עונה. הוא שכנע שזה הרגע הטוב לבוא".

איטודיס המשיך: "אנחנו לא יכולים לנבא את העתיד, אבל שלושת הבעלים, ינאי, רענן ומלכה, הם לא רוצים להשקיע רק לשנה אחת. הם לא מוצלחים כי הם מתכננים לשנה אחת, הם רואים את זה כשהשקעה לטווח ארוך. אם אני פה או מישהו אחר, הם מחפשים את זה בכל מקרה. אוהדי הפועל ת"א מבורכים, הם צריכים להתפלל שמה שיש להם עכשיו ימשיך כי בעתיד יהיה אולם חדש שייבנה בתל אביב, עוד השקעות ועוד דברים גדולים שיבואו".

"הפרויקט גדול יותר ממה שהוא נראה עכשיו. עוד יהיו לנו מכשולים, אנחנו הסינדרלה, אנחנו נקבל מכות, זה ייקח זמן. ישראל המדינה היחידה שבה מותר רק לחמישה זרים לשחק. במקומות אחרים זה 6, בטורקיה זה 7, ביורוליג אין הגבלה. ההגבלות מראות חולשה. אם אתה טוב מספיק, תשחק. לא תשחק בגלל הדרכון שלך או צבע העור שלך. אני לא פה כי אני יווני. אני גאה כי אני יווני, אבל אני פה כי אני מאמן. זה משנה אם יש לי את הידע, הניסיון, האש".

איטודיס גם התייחס לכך שינאי סיפר שמייק ג`יימס התקשר למאמן בכל ערב, מכיוון שרצה להגיע לאדומים, ואמר: "הוא מגזים. יש לי מערכת יחסים טובה עם מייק, כמו עם הרבה שחקנים לשעבר שלי. יש לי הרבה אנשים באנשי קשר שלי שאני יכול להרים אליהם טלפון, זה לא אומר שאני צריך לשתף את זה עם התקשורת. אני שומר את זה לעצמי".

המאמן המשיך ודיבר על המועדון: "אני לא מתחרט שנכנסתי לסביבה שונה. הבאנו הרבה שמחה עם הזכייה ביורוקאפ ועמדנו בציפיות להגיע ליורוליג, דרך הקשיים שהיו לנו כי אנחנו הקבוצה השנייה בהיסטוריה של הכדורסל שזוכה בתואר אירופאי בלי לשחק בבית. הראשונה הייתה פרטיזן. היו לנו רק 20 אוהדים במשחקים בסמוקוב. האוהדים שלנו הגיעו אחרי שראו שזה אפשרי. עופר הסביר לי את המשמעות של הסמל של הפועל, העובדה שהם לא זכו בתואר מאז 1969, הם לא זכו בכלום באירופה. פתאום הפועל עם החבר`ה הגדולים".

"אני אוהב שעופר רוצה להיות מעורב. זו זכות שאפשר להתקשר ליזמים כאלה ולקבל תשובה מיד. הם עסוקים, אבל עדיין יש להם זמן לכדורסל. עופר אמר לי שהוא לא יודע הרבה על כדורסל וביקש שאני אלמד אותו כמה דברים. אנחנו מדברים הרבה בטיסות. זה כמו שאני אלך לסביבה שלו ואשאל למה הוא משקיע פה או שם. העובדה שהוא מעורב מראה שאכפת לו. יש לו אמון גדול באנשים שלו ובי. אני מרגיש את זה בכל יום. הוא יודע שאני לא מנסה לעבוד על אף אחד".