קיץ 2025 עוד לא נגמר, אבל מעיין כהן כבר הוכיחה בו שהיא ללא ספק אחת הקלעיות הגדולות שמתפתחות בכדורסל הנשים הישראלי. לאחר הופעה מרשימה במיוחד במדי נבחרת הנערות באליפות העולם עד גיל 19, ורגע לפני שהיא תפתח מחר (שבת) את אליפות אירופה עד גיל 20 עם נבחרת העתודה, התפנתה הגארדית הצעירה לראיון מיוחד לערוץ הספורט.
"הייתה אליפות מדהימה, תמיד מרגש לייצג את המדינה והדגל, הפעם זה היה מרגש במיוחד כי זה גם אירוע היסטורי", שיתפה כהן. "פעם ראשונה שנבחרת נשים בכל גיל משתתפת באליפות העולם, זה היה מטורף ועל הדרך עשינו היסטוריה. למרות שזו הייתה פעם ראשונה שלנו, לא פחדנו משאר הקבוצות ובאנו לתת בראש".
"היינו הכי מוכנות שיש למרות כל ההפסקות בהכנה בגלל המלחמה עם איראן, הדברים האלו לא שברו אותנו. התגבשנו כנבחרת, העמדנו לנו מטרה להתמודד על מקומת 1-8, בסוף זה לא קרה כי הפסדנו בשלב נוקאאוט לפורטוגל, אבל עדיין עשינו אליפות מדהימה, שיחקנו ביחד כמה שאפשר, הרמנו אחת את השנייה. בסוף גם ניצחנו את סין ודרום קוריאה, דברים שלא קרו עד היום. חוויה מטורפת לכל החיים".
מבחינה אישית, כהן רשמה טורניר יוצא דופן, כשדווקא באליפות העולם היא סיפקה את ההופעה המוצלחת ביותר שלה עד כה בנבחרות הצעירות. עם לא פחות מ-15.3 נקודות למשחק, הגארדית בת ה-19 סיימה את האליפות במקום ה-9 בנקודות למשחק מבין כל השחקניות בטורניר, תוך שהיא קולעת ב-42.6% מעבר לקשת.
"רציתי לתרום לקבוצה כמה שאפשר ולהביא את עצמי לידי ביטוי, אני מרגישה שהצלחתי לעשות את זה, אני שמחה על זה וממשיכה לעבוד קשה", סיכמה כהן. "יש עוד אליפות לפנינו, וגם בה אני רוצה להביא את היכולות שלי לידי ביטוי, לעשות את הכי טוב ולעזור לנבחרת לנצח, זה בסוף הכי חשוב".
"האמת שמאז שאני קטנה זה הדבר שאני הכי אוהבת - לזרוק שלשות, לזרוק מטווחים רחוקים. זה הרבה שעות של עבודה במגרש, אם זה עם המאמן האישי שלי רפאל, עם מכונת קליעה, ללכת למגרש עם אחים שלי שמחזירים לי כדורים, בסוף זו העבודה שבאה לידי ביטוי על המגרש", שיתפה כהן. "אני כמובן רוצה להתפתח עוד כשחקנית ולהראות שאני לא רק קלעית, אני מרגישה שכל שנה אני צומחת עוד יותר".
בהתאם למגבלת הגובה, ראו באליפות העולם שהשלשות היו חלק מרכזי בתוכנית המשחק של הנבחרת, ובמיוחד כאלו שלך
"יש תרגילים שמותאמים למובילת כדור, לשחקנית גבוהה, יש כאלו שגם מתאימים לקליעה, אני מאוד אהבתי שמשחקים את זה בשבילי, זה עזר לנו לייצר נקודות. לגבי הזריקות מרחוק, האמת שאני לא שמה לב שאני זורקת מטווחים כאלו רחוקים, אבל אחרי המשחקים זה אני רואה בווידאו שזה באמת רחוק".
רואים שיש לך המון ביטחון בקליעה ובעצמך
"זה משהו שנבנה עם השנים, יש תמיד עליות וירידות אבל אני יודעת שלזריקה הבאה אין שום קשר לזריקה הקודמת, אז אני תמיד במיינדסט של לקלוע ושהזריקה הבאה תיכנס ואני מאמינה בעצמי. זה גם הרבה ביטחון שהקבוצה והמאמנים נותנים לי, יש לי גב מהם, זה מאוד משמח ועוזר לי להיות רגועה על המגרש, ולדעת שאני יכולה לקחת את השלשות שלי בביטחון מלא".
לצד הקליעה, מה את חושבת שהתכונה הכי חזקה אצלך על המגרש?
"מבחינה טכנית כמובן שהקליעה, אבל אני חושבת שגם למדתי, בעיקר השנה, איך להתמודד עם אתגרים וכישלונות ולדעת איך לקום ולצמוח מזה, גם תוך כדי משחק וגם בין משחקים אם היה משהו לא טוב, אם הפסדנו או היה לי אישית יום לא טוב. להיות חיובית זה משהו שההורים שלי תמיד דחפו אותי אליו, לחשוב חיובי גם אם לא הולך לי ולהאמין בעצמי, זה משהו שאני רוכשת עם השנים, את הכלים להתמודד את זה".
מה במשחק שלך שהיית רוצה יותר לשפר?
"אני חושבת שהגנה זה דבר ממש חשוב לכל שחקנית ותמיד יש איפה להשתפר וללמוד. זה משהו שאני כבר שמה עליו דגש אבל מתכננת לשים יותר. למשל בעונה החולפת שהייתה הראשונה שלי בליגת העל, נתקלתי בפעם הראשונה בסייז אחר, באתלטיות אחרת, בשחקניות שמנסות לנצל את הגובה שלי ולעשות עליי פוסט אפ למשל, להתמודד עם שחקניות בצבע. הגנה זה משהו שגם מביא ערך מוסף אליי בתור שחקנית, שאפשר לסמוך עליי גם בהגנה".
"היה מעבר קשה, אחרי 12 שנה בנס ציונה שהייתה לבית השני שלי, החלטתי שאני רוצה לעשות את המעבר לליגת העל. ידעתי שזו הולכת להיות שנה מלאה באתגרים, קבוצה חדשה, זרות, משהו אחר לגמרי ממה שחוויתי עד עכשיו. הגעתי לחולון וכולם קיבלו אותי בזרועות פתוחות, גם השחקניות, גם היו"ר מנחם וידהורן, גם הצוות, כולם דאגו ורצו שיהיו לי טוב".
מה גרם לך לחתום הקיץ על חוזה לעונה נוספת במועדון?
"הייתה לי עונה טובה והרגשתי שאמנם זו הייתה שנה ראשונה שלי אבל כן נתנו לי מקום לשחק ולהוכיח את עצמי", סיפרה הגארדית שרשמה בעונה החולפת 6.5 נקודות ו-2 ריב׳ לצד 36% מעבר לקשת ב-19 דקות למשחק בליגה. "הקשר שיש לי בחולון הוא טוב ואני רוצה להמשיך אותו, מאמינה שבעונה הקרובה יהיה לי אפילו יותר טוב, שאני באה מוכנה יותר ושלמדתי המון דברים בשנה שעברה שעזרו לי באליפות העולם ואני מאמינה שגם באליפות עם העתודה ובעונה הקרובה".
מי שעשתה עם כהן את כברת הדרך עוד ממחלקת הילדות בנס ציונה, היא איילה אורן, הגארדית שהצטיינה גם היא באליפות העולם עם 12 נק`, 5.5 ריב`, 3 חט` ו-5.5 אס` (מקום 4 באליפות) למשחק, ולאחר שקפצה יחד איתה לליגת העל, תמשיך גם היא לעונה נוספת בחולון, מסע משותף ארוך די נדיר במחוזות הספורט הקבוצתי.
"זה מטורף שאנחנו מלא שנים ביחד כבר", שיתפה כהן. "יש לנו מסלול מאוד דומה, אנחנו תומכות אחת בשנייה. יש עליות וירידות וקשיים אבל תמיד אנחנו חזקות ביחד. יש לי תמיכה מלאה ממנה ואני מאוד מעריכה אותה על זה. כיף שגם בשנה הבאה אנחנו ממשיכות לשחק ביחד, זה לא מובן מאליו. אנחנו חברות טובות מחוץ למגרש, זה קשר מטורף".
יחד עם גל רביב הייתן ללא ספק השלישייה המובילה, ויותר מפעם אחת - בהשגת המקום הרביעי באליפות אירופה U18 אשתקד, הישג השיא בתולדות נבחרות הנשים שהקנה את הכרטיס ההיסטורי לאליפות העולם, בה הובלתן את ישראל למקום ה-10. מרגיש כמו שלישייה היסטורית?
"כן. אנחנו רצות הרבה שנים בנבחרות, זה כבר קיץ שלישי שאנחנו ביחד, דומיננטיות ובאות תמיד מוכנות לעזור לקבוצה, אנרגיות טובות בין כולן, אוהבות לצחוק באימונים וגם אחרי, זה נושא שמאוד חשוב. מנסות להביא את החיבור הזה למגרש כי בסוף אם משחקים ביחד ואנחנו משחקות טוב וכולם נהנות זה גם מביא תוצאות".
לאחר עונת בכורה מרהיבה במכללות בדרך למעבר למכללת מיאמי הבכירה, רביב סיימה את האליפות כמלכת הסלים של הטורניר אי פעם עם 26.3 נק` למשחק איך זה לשחק לצד שחקנית כזו?
"אנחנו רואות אותה רק בקיץ בשנים האחרונות, אבל תמיד כיף לפגוש אותה ולשחק איתה, היא מביאה דברים אחרים מארה"ב, זה סגנון ממשחק אחר. כיף לשחק לצידה ולשמוע חוויות על המכללות, זה תמיד מעניין".
למעשה שלושתכן מיוצגות על ידי סוכנות Uvision Sports, שמתמחה בהוצאת שחקניות ישראליות למכללות, זה משהו שאת שוקלת גם?
"כן זו אופציה שאני ממש חושבת עליה אחרי שאסיים את הצבא, אני משתחררת בשנה הבאה ואוכל לצאת. אני חשובת שזו יכולה להיות חוויה מדהימה, לעבור לגור לבד בארה"ב, להכיר תרבויות ואנשים חדשים ולעשות מה שאני אוהבת שזה לשחק כדורסל, ותוך כדי ללמוד ולעשות תואר, זו אופציה טובה".
"קודם כל הסגל היה קצת שונה בעתודה, נצטרך להתגבש כקבוצה, אבל יש בסיס טוב", המשיכה כהן. "אנחנו רוצות להתמודד על מקומות 1-8, זו תמיד המטרה. קיבלנו בית קשה (ספרד, ליטא ובלגיה) כשגם בבית המקביל ממנו תגיע היריבה בהצלבה (סלובניה, פורטוגל, גרמניה וצרפת) יש יריבות קשות מאוד, אבל אנחנו לא מפחדות, באות לנצח ולהנות".
ובהסתכלות אישית לעתיד, מה השאיפות והמטרות לטווח הקרוב והרחוק, איפה את רואה את עצמך בשנה הקרובה, בעוד 5 שנים מהיום ואפילו בעוד 10?
"יש לנו סגל ממש טוב בחולון והמטרה היא לעשות פיינל פור ולזכות בתארים, שאני אהיה משמעותית, שתהיה עונה טובה קבוצתית ואישית בשבילי.
בעוד 5 שנים, אם אעשה מכללות אז למצוא מקום טוב שאני ארגיש בו בבית, שאשתפר ושיהיה לי טוב. עוד 10 שנים זה מאוד רחוק, אבל חושבת שלהיות שחקנית משמעותית בליגת העל או באירופה, כל שנה אני רוצה להשתפר ולפתח את עצמי כשחקנית".
מי המודל לחיקוי שלך?
"אני אגיד שקלסי פאלם כי היא קלעית מטורפת (כמו שאמרה גל רביב בראיון שערכנו עמה). אומרים שהיא קלעית טהורה, אני כל הזמן רואה סרטונים שלה, איך היא עובדת כל הזמן בהתקפה רק בשביל לקבל את הכדור, כי שומרים עליה ממש צמוד. זה דברים שאני רוצה ללמוד למשחק שלי. היא עשתה דרך ב-WNBA והגיעה להמון הישגים, זה משהו שגם אני מאוד שואפת אליו, להגיע להישגים בליגת העל וגם בהמשך".
ומה החלום הכי גדול?
"הייתי אומרת שחלק ממנו זה לעשות נבחרת ישראל בוגרת, זו מטרה מאוד גדולה והשלב הבא כביכול כי עכשיו אני בעתודה. נבחרת ישראל זה משהו מטורף, להתמודד על מקום ביורובאסקט ודברים כאלה. אני עוד לא יודעת איפה אשחק אבל ארצה כמובן להילחם על תארים, להיות הכי טובה שיש, להמשיך לשחק כדורסל עד גיל מאוחר, שתהיה לי קריירה ארוכה, ובסוף להנות".
