עונת היורוליג כבר הגיעה לסיומה, ובזמן שקבוצות המפעל עוד נאבקות על תואר האליפות בליגות המקומיות, רבות כבר מבצעות מהלכים לקראת פתיחת העונה הבאה.
בספרד הכתב הבכיר צ`מה דה לוקאס מדווח שאלופת היורוליג פנרבחצ`ה קרובה מאוד לסיכום מול וסיליה מיציץ`, מי שהוזכר כמועמד להפועל תל אביב, שיחזור ליורוליג לאחר שנתיים במהלכן לא הצליח להשתלב ב-NBA.
כזכור, ביוון דיווחו שמיציץ` לא מעוניין להגיע לישראל במצב הביטחוני הנוכחי, כאשר אחריו דלקו בשבועות האחרונים גם אולימפיאקוס, פנאתינייקוס, הכוכב האדום בלגרד והאקסית אנדולו אפס. בעונה החולפת ב-NBA שיחק מיציץ` 36 משחקים בשארלוט, בה העמיד ממוצעים של 7.5 נקודות ו-3.5 אסיסטים ב-21.3 דקות. לאחר שעבר לפיניקס, הוא שיחק 5 משחקים בלבד, בהם שיחק דקות בודדות.במקביל ב`באסקטניוז` מפרסמים שמילאנו היא המועמדת הבכירה והמובילה במירוץ אחרי ניקולה מילוטינוב, וזאת כאשר בקיץ הקרוב הוא יהפוך לשחקן חופשי לאחר שעדיין לא חידש את החוזה שלו במדי אולימפיאקוס. מילוטינוב (30, 2.13 מטר), שיחק העונה ב-29 משחקי יורוליג במהלכם רשם ממוצעים של 8.2 נקודות (58.2% מהשדה), לצד 5.8 ריבאונדים ב-20 דקות בממוצע לערב על המגרש. מילוטינוב ידוע כאחד הריבאונדרים הטובים באירופה - תחום בו מילאנו יודעת שעליה להשתפר לאחר שהייתה קבוצת ריבאונד ההתקפה הגרועה ביותר ביורוליג בעונה החולפת.
ב`באסקטניוז` עסקו גם בעתידו של ז`אן מונטרו (21, 1.90 מטר), שקושר להפועל תל אביב. הכוכב הצעיר של ולנסיה נמצא בעונה משוגעת, ומחזיק בחוזה סעיף בייאאוט על סך מיליון יורו. בכל מקרה, על פי האתר מונטרו צפוי להשאר בוולנסיה בחוזה משודרג, ולערוך את עונת היורוליג הראשונה שלו לאחר שבעונה החולפת רשם 13.2 נקודות למשחק ביורוקאפ.
בינתיים, גם דובאי מבצעת מהלכים ועל פי דיווח ב-Buzz Sport הגרמני היא קרובה להחתמת הסנטר מאם ג`ייטה (30, 2.08 מטר). הצרפתי שיחק בשנתיים האחרונות במדי מונאקו, שם טרם האריך את חוזהו דווקא לאחר עונה טובה עם 7.5 נקודות ו-4.0 ריבאונדים בממוצע למשחק.
