כמה זרות נראה בכל קבוצה בעונה הבאה? (דני מרון, באדיבות מנהלת ליגת  (צילום: ספורט 5)
כמה זרות נראה בכל קבוצה בעונה הבאה? (דני מרון, באדיבות מנהלת ליגת העל בכדורסל נשים) | צילום: ספורט 5
נושא מכסת הזרות בקבוצות ליגת אתנה בכדורסל מלווה אותנו כבר תקופה לא קצרה. בקיץ הקודם, הוחלט כי תוגבל מכסת הזרות בכל קבוצה ל-2+1; שתי שחקניות זרות (במקום 3 שחקניות זרות, כפי שהיה בעונת 2021-22) ובנוסף שחקנית "בוסמנית" אחת (בוגרת מחלקת הנערות באירופה). אך בעקבות המלחמה, הוחלט לפתוח את העונה עם שחקניות ישראליות בלבד, החלטה שנמשכה עד תום הסיבוב הראשון. לאחר מכן, הוחלט לחזור ולאפשר לכל קבוצה להחזיק עד שתי זרות ובוסמנית עד תום העונה. מוחרתיים (שלישי) תתקיים במשרדי איגוד הכדורסל ישיבה בהשתתפות יושבי ראש הקבוצות, נציגי מנהלת הליגה והאיגוד, בה יוחלט על מתווה הזרות לעונה הבאה. מה ההחלטה הצפויה להתקבל, כמה בעד וכמה נגד, והטענות, לפניכם.

במהלך העונה אפשר היה לראות שהסאגה הזאת חלוקת דעת, רוב השחקניות הישראליות תמכו בה במיוחד, וסיפרו כמה הדקות המרובות שבילו על הפרקט עזרו להן להתקדם מבחינה אישית. לעומת זאת, מאמנים רבים טענו כי חזרה למגבלה של שלוש זרות תשפר את הליגה ואת הישראליות, וכי הבסיס של השחקניות הישראליות לא רחב מספיק בשביל שיהיה אפשר לשחק עם שתי זרות באופן תחרותי.

מנגד, יו"ר מנהלת ליגת העל בכדורסל לנשים, הילה קניסטר בר דוד, אמרה בבירור ובנחרצות יותר מפעם אחת, כי מכיוון שבאופן אישי היא רואה חשיבות רבה לקידום השחקניות הישראליות, ושהן הבסיס לענף, לדעתה ראוי ונחוץ להמשיך עם מגבלת שתי הזרות. אליה מצטרף גם יו"ר איגוד הכדורסל, עמירם הלוי, שבמסיבת העיתונאים לקראת סדרת גמר הפלייאוף אמר כי "מאוד אשמח שהמצב של שתי זרות בלבד יימשך ככל האפשר".

אך גם ליושבי הראש של הקבוצות חלק משמעותי בהחלטה, ורובם היה מעדיף להגדיל את מגבלת הזרות בחזרה לשלוש, או אפילו ארבע בכל קבוצה. למרות זאת, על אך שרק נציגיהם של כשלוש קבוצות תומכים בהשארת מגבלת שתי הזרות, לפי בכירים בענף, הצפי הוא כי המצב בארץ, הן כלכלית והן ביטחונית, יקשה על הגעת זרות טובות לקבוצות, בטח שלוש או ארבע כאלו, וייאלץ את יושבי הראש להשלים עם החלטה להמשיך במתווה שתי הזרות. האם כך אכן יקרה? את התשובות נקבל בשלישי.