sportFive1139986 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
פרנקל, איך יסתיים המאבק בין המנהלת לאיגוד? (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
פרנקל, איך יסתיים המאבק בין המנהלת לאיגוד? (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

שוב מתיחות בין איגוד הכדורסל למנהלת הליגה, הפעם סביב כמות העולות והיורדות מליגת העל: האיגוד דורש כי גם העונה יהיו שתי עולות ושתי יורדות, זאת בניגוד להסכם עם המנהלת לפיו בעקבות אי עלייתה של אליצור נתניה, תהיה רק עולה אחת ויורדת אחת.

על פי ההסכם בין שני הגופים, מצב שבו קבוצה מהלאומית לא יכולה לממש את עלייתה אל ליגת העל מסיבות כלכליות - כפי שקרה בקיץ האחרון עם נתניה - מבטל את הסיכום על שתי עולות ויורדות והליגה חוזרת ליורדת אחת ועולה אחת. כעת באיגוד לוחצים להגיע להבנות חדשות, ובמנהלת מתנגדים לכך. יתרה מכך, בנימוקי בית הדין של האיגוד בעתירה של מכבי חיפה, הוסבר כי החיפאים לא יכולים להישאר בליגת העל בין היתר בגלל אותו סעיף בהסכם.

הקרב בין האיגוד למנהלת עלה היום מדרגה בחילופי מכתבים חריפים בין יו"ר האיגוד עמירם הלוי ליו"ר המנהלת שמואל פרנקל, שפתח ואמר כי המנהלת עומדת על כך שההסכם שנחתם באוגוסט 2020 יתקיים ויפעלו על פיו. באשר לעתיד, הציע פרנקל כי המנהלת תתכנס לעבודה יסודית על חזון הליגה ותעסוק בין היתר בנושא העולות והיורדות. הלוי שיגר מכתב משלו שבו כתב: "מכתב זה מכניס את איגוד הכדורסל למצב שלא נוכל להשלים איתו", וביקש מדירקטוריון המנהלת להתכנס בהקדם על מנת לדון בנושא.

פרנקל הגיב: "ראשית, להזכיר לך שאנו פועלים על פי הסכם שנחתם על ידך ועל ידי ולכן לא מבין על מה אתה מלין. בהסכם בינינו סעיף 9 אומר: 'היה ובשלב כלשהו, מכל סיבה שהיא, לא תממש לפחות אחת משתי הקבוצות אשר סיימה באחד משני המקומות הראשונים בליגה הלאומית, את זכותן לעלות לליגת העל, מכל סיבה שהיא - יגיע ההסכם בנושא זה (עולות -יורדות) לסיומו, כך שליגת העל תמנה 12 קבוצות עם יורדת אחת ללאומית ועולה אחת מהליגה הלאומית. במקרה כזה תמיכת האיגוד תופסק החל מהעונה בה לא התממשה האפשרות של שתי עולות מהליגה השנייה לליגת העל (במסגרת עונת 2021/22, 2022/23)'. לצערנו האיגוד איבד את מחסום הסבירות וההיגיון הספורטיבי ופועל לשינו הסכמים חתומים, תוך כדי העונה עצמה. דבר שהיה בקונצנזוס שלא יעשה והדבר גם בא לידי ביטוי לפנייה ישירה לדירקטורים במנהלת, למרות כל הכתוב לעיל".

באיגוד מדגישים כי הרצון לפתוח את הדיון מחדש נוגע לכמות העולות בלבד, ולא ליורדות. באיגוד גם מודים כי לא ניתן להתכחש להסכם קיים וחתום, אך מצפים מגוף כמו המנהלת, שאמור לעבוד בשיתוף פעולה עם האיגוד, להיות פתוח לרעיון לדון בנושא מחדש.