"טריאתלון קשוח במיוחד" הוא רק אחד השמות שניתן לאיירון מן, איש הברזל – מסע שכולל 4 ק"מ של שחייה, 180 ק"מ רכיבה על אופניים, ולבסוף ריצת מרתון. הצטרפנו אל האנשים שבחרו להתחרות במה שהתחילה ב-1978 כהתערבות בין כמה גברים, ומאז הפכה לעסק ממותג ולאימפריה כלכלית, תחרות "איש הברזל".

בין המתחרים הישראלים באיש הברזל שליווינו היה ארז גורן, שנקרא על שם פציעת אביו בלבנון. האב, קטוע רגל ממלחמת שלום הגליל, חיפש פרטנר לרכיבה. ארז הצטרף לאביו ומשם "התגלגל לעולם הטריאתלון, איש הברזל". לצערו של ארז, אביו לא זכה להגיע ולראותו בתחרות, הוא מת שבועיים לפני כן.

ארז גורן
ארז גורן, משתתף תחרות "איירון מן" | צילום:

"אני ויתרתי על הכול, לא הצלחתי להרים את עצמי, ובמהלך השבעה עברתי איזשהו תהליך עם עצמי וגם עם הסביבה, גם משפחתי וגם החברים מאוד תומכים", סיפר ארז. "ברגע שהם שמעו שאני הולך לבטל את כל הסיפור הזה, הם קנו כרטיסי טיסה והיום הם פה. הם אחת הסיבות שאני נמצא כאן. את עשרת הצעדים האחרונים אעשה באיזי, אני אחשוב עליו בכל צעד", הבטיח. "אני הולך ללבוש חולצה עם התמונה שלו, והוא יהיה איתי בקו הסיום".

לימור חזות
גם קושמרו הצטרך לרכיבה | צילום:
תחרות איירון מן באוסטריה
תחרות איירון מן באוסטריה | צילום:

מתחרה נוספת ב"איש הברזל" היא לימור חזות בת ה-43, נשואה ואם לארבעה, עובדת מדינה. אז מדוע פתאום החליטה להשתתף בתחרות המפרכת? "ההחלטה שנמאס", הסבירה חזות. "הייתי עסוקה עד עכשיו בלגדל את הילדים. בעלי היה איש צבא. רציתי משהו בשבילי, שלי. מאז שהוא השתחרר כתוב לי על המצח: 'עכשיו תורי'. זהו". 

לימור חזות
לימור חזות | צילום:

"אנחנו פה לייצג את הצד הנשי והחזק של המקום הזה, של התחרות הזאת", הוסיפה לימור. "לא צריך לוותר לעצמנו, להגיד: 'אין זמן, ילדים'. כל אחת יכולה. ראש חזק - באמת כולן יכולות". לבסוף הבטיחה: "גם אם אבוא בזחילה, אתה תראה אותי מסיימת".