לאוקראינה ולרוסיה גבול משותף, אבל נדמה ששני המנהיגים שלהן מנהלים את המלחמה בעולמות אחרים. זלנסקי נכנס למלחמה בתור האנדרדוג – הסטנדאפיסט, השחקן לשעבר – ונחשב לאלמוני לעומת מנהיגים אחרים. ואולם מרגע שהחלה המלחמה הוא לבש חולצת חאקי, עדכן ללא הרף בנעשה בחזית והצליח ליצור תחושה של פנייה אישית לאזרחי מדינתו. נדמה כי לא סתם בחר מגזין טיים בזלנסקי לאישיות השנה.

>> פוטין מול זלנסקי: שנה של קרב מדמם. מיוחד

זלנסקי נבחר לאיש השנה של המגזין טיים (צילום: מגזין TIME)
הנשיא זלנסקי על שער מגזין TIME | צילום: מגזין TIME

ולדימיר פוטין, נשיא רוסיה הכול-יכול, חשב שידו תהיה על העליונה – והכריז על פתיחת "המבצע הצבאי המיוחד להגנה על הדונבאס". עם פרסום הודעתו המוקלטת החלו לרעום התותחים. אולי בכך עשוי להסתכם ההבדל בין שני המנהיגים: זלנסקי המאוים מרבה לבקר בשטח ומתחכך באזרחים, ואילו פוטין נותר חנוט בעניבתו בלשכתו המאובטחת.

 

פוטין בלשכתו. צילום: AP (צילום: AP)
פוטין בלשכתו | צילום: AP

אף על פי שהוא נחשב לאדם המאוים ביותר בעולם – זלנסקי אינו מהסס להגיע לחזית. מנגד, פוטין מסתגר בקרמלין ומבקר רק בבסיסים צבאיים מאובטחים או במדינות ברית המועצות לשעבר, לפחות אלה שעדיין נחשבות לבעלות ברית. גם אם פוטין כבר מסכים לקבל אורחים, אז מושיבים אותם בקצה שולחן ארוך. התירוץ העיקרי – חשש מפני נגיף קורונה. זלנסקי מצידו מרבה לארח את מנהיגי העולם, ואף ערך ביקור היסטורי בוושינגטון, אך הוא לא מוותר על החאקי.

 

זלנסקי עם חיילים לאחר טקס הנפת דגל באיזיום. צילום: (צילום: AP)
זלנסקי עם חיילים לאחר טקס הנפת דגל באיזיום. צילום: AP | צילום: AP
ניכר שהביקורת על פוטין גוברת מבית ומחוץ, שכן גם ברוסיה מבינים שהמלחמה הזו היא שיגעון גדלות של אדם אחד ושהיא תסתיים, כנראה, רק כאשר יירד מהשלטון. לעומתו, זלנסקי, למרות הסבל הגדול של עמו, הולך וממצב עצמו כאחד מהמנהיגים הגדולים בהיסטוריה של אוקראינה.