פרויקט מיוחד של חדשות 2 באינטרנט מעלה לרשת את השאלות המעניינות ביותר שהפנו הגולשים אל כתבי חדשות 2. בין שלל מכתבי הערצה לצד ביקורת לא מועטה, מצאנו מספר שאלות שראוי לפרסמן כך שכולנו נוכל לקרוא ולהבין יותר את התחומים בהם עוסקים כתבינו השונים.

סיון רהב-מאיר על איך לומדים חדשות

אחת הגולשות פנתה לכתבתנו בכנסת סיון רהב-מאיר בשאלה: איפה ניתן ללמוד הגשת חדשות, כמה זמן לוקח להתמקצע בתחום ועל מה בדיוק מתמקדים במהלך הלמידה? "לימודי תקשורת הם תחום מורכב", מסבירה סיון. "זה מקצוע שכללי העבודה בו הם לא מוגדרים. אין מודעות שבהן כתוב 'דרוש עיתונאי', אין מבחני קבלה ברורים או תעודה שצריך להציג".

"יש היום הרבה מקומות בהם ניתן ללמוד תקשורת, אך אני לא מכירה אותם מבפנים כדי להעיד. בתחום יש גם עיתונאים שלא למדו כלל תקשורת (ואפילו אין להם בגרות), ומנגד עיתונאים שהם משפטנים בהשכלתם או למדו באקדמיה תחום אחר, ובכל זאת עובדים בתקשורת".

"כאמור, אני לא מומחית בתחום", מבהירה סיון. "אני למדתי תואר ראשון במדעי המדינה ובניהול באוניברסיטת תל אביב, והיום אני דוקטורנטית לתקשורת באוניברסיטת בר אילן, ואת רוב ההכשרה אני מרגישה שרכשתי במהלך השירות בגלי צה"ל, וכמובן בכל יום בחברת החדשות שבו אני לומדת עוד קצת".

אהוד יערי על תהליכים פוליטיים במצרים

חוסני מובארק, ארכיון (צילום: רויטרס)
מדינה הנמצאת במצב חירום | צילום: רויטרס

שאלה שהופנתה לאהוד יערי הגיעה מתלמיד תיכון שכתב עבודה על התנועה האיסלמית, וביקש לדעת מדוע נשיא מצרים חוסני מובארק אינו ממנה את בנו לסגנו בהתאם לחוקה המצרית? והאם ייתכן שמדינות ערב ינסו להשפיע פוליטית על מצרים?

פרשננו לענייני ערבים מסביר: "מבחינה חוקית, המשטר במצרים יצר מאז שנות ה-80' מצב חירום המאפשר לו לפעול על סמך שיקולי ביטחון המדינה, גם אם הדבר אינו חופף את הכתוב בחוקה (וכולל גם מעצרים פוליטיים), ייתכן שזה ההסבר להימנעותו של מובארק ממינוי בנו".

"אפשרות אחרת היא שמובארק אינו חושב שבנסיבות הנוכחיות יהיה זה צעד נבון, נוכח השאיפה האמריקנית לדמוקרטיזציה במזרח התיכון (ארצות הברית כידוע, היא הפטרון הצבאי והכלכלי החשוב ביותר שיש למצרים)". יערי מסביר כי בכלים שיש ברשותנו כיום לא ניתן לחזות מה יקרה במצרים בעוד שנה או שנתיים, בתום תקופת הכהונה הנוכחית של מובארק.

"הדיווחים על מה שקורה בתוך המשטר ובין ארגוני האופוזציה מועטים ולוטים בערפל, עקב הצנזורה הקפדנית על אמצעי התקשורת. מהמידע שבכל זאת יוצא החוצה עולה, כי כבר עתה קיימת במצרים פעילות חתרנית של מעצמות אזוריות, ואירן במיוחד". לדברי פרשננו, חשיפת רשת החיזבאללה במדינה היא דוגמה מובהקת לכך. "לא מן הנמנע שייווצר במצרים מאבק בין השפעות מערביות להשפעות איסלאמיות קיצוניות".

אהרל'ה ברנע בעקבות "ללכת שבי"

אין מחלוקת בין אירן לארה"ב (צילום: חדשות 2)
אהרון ברנע עונה מוושינגטון | צילום: חדשות 2

גולש נוסף, שקרא את ספרו של שליחנו בארצות הברית אהרון ברנע - "ללכת שבי", העלה גם הוא שאלה. מה עלה בגורלו של צלאח תעאמרי שמוזכר בספר? והאם מדובר במושל בית לחם צלאח תעאמרי?

לשאלת הגולש עונה אהרל'ה, "אכן זהו אותו צלאח תעאמרי שהיה מושל בית לחם. הוא חי ופועל באזור, ומתגורר בבית אבן גדול שבנה בכפר זעתרה ליד בית לחם עם משפחתו. על קורות חייו המלאים ניתן לקרוא בפרק העדכון שנמצא במהדורה המחודשת של "ללכת שבי", שיצאה לפני כמה שנים ונקראת 'ללכת שבי - אחרי'".

אתם מוזמנים להמשיך ולהפנות את שאלותיכם לנבחרת הכתבים של חדשות 2, שישמחו לשתף אתכם בידע הרב והמקצועי שצברו במרוצת השנים. mail@news2.co.il