גם אתם שואלים את עצמכם מדי פעם איך נוצר העולם? המחלקה לפיזיקה באוניברסיטת בר-אילן, מנסה לענות בדיוק על השאלה הזאת.

עולם האסטרופיזיקה מתחלק לשני סוגי חוקרים: תיאורטיקנים – שתפקידם לפתח מודלים תיאורטיים. ותצפיתנים – שהם הנסיינים בתחום הזה. עבור התצפיתנים, היקום הוא מעבדה ענקית.

ד"ר מעיין סומנייק, היא חוקרת חלל והתצפינית הראשונה באוניברסיטת בר-אילן, וכן שותפה בפיתוח לוויין ישראלי מהמתקדמים בעולם.

"אני עובדת עם טלסקופים גדולים ברחבי העולם שאוספים המון נתונים ומחפשת תופעות שמדענים כמוני חושדים שקיימות אך לא מצליחים להבין אותן – לדוגמה: פיצוץ של כוכב".

פיצוץ של כוכב נשמע מפחיד ומסוכן

"תלוי כמה זה קרוב אלינו. כרגע נראה שהכוכבים בסביבה שלנו לא הולכים להתפוצץ. אנחנו חוקרים כוכבים שנמצאים במרחק של מאות אלפי שנות אור מכדור הארץ. בדרך כלל רואים פיצוץ של כוכב אחרי שהוא כבר מתפוצץ. האסטרופיזיקאים מסתכלים על תמונה של היקום בזמנים שונים. כלומר, מסתכלים על תמונה שלפני ותמונה של אחרי ומשווים ביניהן. אם מופיעה נקודת אור שלא הייתה קודם, מסיקים שזה פיצוץ עוצמתי. באמצעות חקירה של תמונת הפיצוץ, ניתן להבין מה גרם לפיצוץ".

מדוע  צריך לחקור אסטרופיזיקה ואיך זה משפיע עלינו?

"זה תחום מדעי שנחקר עבור הסקרנות שלנו. בשביל להבין טוב יותר את העולם ולפרוץ את גבולות המדע. אני חוקרת את הכוכבים ומכך מנסה להבין ממה היקום בנוי. בעזרת הידע שמתפתח אנו יכולים להביא לפיתוחים מדעיים וטכנולוגיים. בנוסף, אנחנו גם ממקמים את ישראל בסביבה תחרותית בינלאומית עם כל מיני פיתוחים שאף אחד לא חלם עליהם".