שנה וחצי לאחר שפרצה לחיינו בסערה, הבינה המלאכותית היוצרת - Generative AI - כבר הספיקה לעצב מחדש תעשיות שלמות ולהשפיע באופן דרמטי על היומיום שלנו. עם ChatGPT ודומיו תלמידים וסטודנטים מנסחים עבודות, אנשי פרסום ושיווק מדייקים מסרים וקהלי היעד, מתכנתים מפשטים את כתיבת הקוד, וקל מאי פעם לייצר יש מאין ויזואליות שנראות כמו הדבר האמיתי. כל זה רק קצה הקרחון בשורה של יכולות ואפליקציות שעוד נכונו לו, ושמתפתחות בקצבים שלא הכרנו מעולם. אבל התוכנות פורצות הדרך הן רק צד אחד של העניין. בפרט כשהן נשענות על מודלים עתירי זיכרון ודאטה. הצד השני הוא חומרה שתוכל לתמוך בהן, ורצוי באופן יעיל וחסכוני. בלי זה, לא נוכל ליהנות באמת מהעושר שיש ושעוד יהיה ל-AI להציע לנו. 

לכאורה, הכול נמצא בענן, ופחות רלוונטי לנו כשאנחנו רוכשים מחשב אישי. ובכן, זו טעות. לא הכול חייב להיות בענן, וזה גם משתלם פחות ופחות. מתברר שלא צריך להיות תאגיד גדול כדי להגיע לצריכה עננית ש- "קורעת את הכיס": כבר עכשיו - וזה רק ילך ויתעצם - עלויות הענן (בעיקר דמי מנוי) של יוצר תכנים ממוצע גבוהות פי 2 ביחס לכל שירותי הסטרימינג (מוזיקה, סדרות וסרטים) שהוא צורך. בעידן ה-AI, שילוב של יכולות - ענניות ולוקליות - הוא הפתרון האפקטיבי והקוסט-אפקטיבי המומלץ. אגב, זו לא רק שאלה כלכלית: יכולות AI לוקליות נכונות גם למי שלא מתלהב לשתף את הכלים הציבוריים ביותר מדי תכנים אישיים, או כאלה שמסכנים IP, משיקולי פרטיות ואבטחת מידע.      

Vivobook S15 (S5507) של ASUS (צילום: Asus)
יד ביד עם הטכנולוגיות החדשות | צילום: Asus

כך או כך, בום ה-AI הוליד צורך חדש בתחום המחשבים האישיים - צורך בלפטופים שהולכים יד ביד עם הטכנולוגיות החדשות, שמסוגלים להביא את מהפכת הבינה המלאכותית לכל אחת ואחד מאיתנו הביתה, לבית הקפה או לקמפוס. בדצמבר האחרון יצא לשוק ה-AIPC הראשון. כעת, משיקה ASUS את אחד המוצרים המסקרנים במשפחה. נעים להכיר: Vivobook S15.

ביצועי פיק בשליש אנרגיה

בלפטופ החדש, בשמו המלא:ASUS Vivobook S15 S5507, מוטמעת שורה של פיצ'רים פורצי דרך ומוכווני AI מבית מיקרוסופט, כגון Copilot,  Live Captions ו-Recall. לצד הפונקציונליות בתכונה, הוא מציג כמה בשורות חשובות בעולם החומרה. בין היתר: חיי סוללה ארוכים של למעלה מ-17(!) שעות, מסך OLED דקיק ברזולוציית 3K שמבטיח חוויית צפייה יוצאת דופן עם טכנולוגיה מתקדמת להגנה על העיניים - 70% פחות אור כחול בהשוואה למסך LCD, ומגוון יציאות נוחות להתממשקות. הלפטופ הזה שוקל רק 1.5 ק"ג, מידותיו:  352 x 227 x 14.7 - 15 מ"מ, אחסון - 1 או 2 TB PCIeGen4, זיכרון RAM בנפח - 16 או 32 GB LPDDR5x ומערכת הפעלה Windows 11 Pro.

אבל החלק הטוב ביותר נשמר לסוף: זהו הלפטופ הראשון שכולל את מעבד העלית החדש של קוואלקום - ה- Snapdragon X Elite, בעל מגוון ליבות עם התאמה אופטימלית לכל סוגי המשימות. עבור המשתמשים, מעבד כזה מבטיח ביצועי AI משופרים תוך חיסכון אנרגטי נדיר. אם לדייק, בזכות פלטפורמת ARM של קוואלקום, ובתוכה מעבד ה-CPU ויחידת ה-NPU (מאיץ בינה מלאכותית), הלפטופ הזה מגיע לביצועי פיק בכשליש מצריכת האנרגיה של המתחרים בשוק - נתון שעד לא מזמן, בתעשיית ה-IT יכלו רק לחלום עליו.

Vivobook S15 (S5507) של ASUS (צילום: ASUS)
ביצועי AI משופרים תוך חיסכון אנרגטי נדיר | צילום: ASUS

המפרט המלא של ה-Vivobook S15 S5507

מערכת הפעלה: Windows 11 Pro

מעבד: Qualcomm Snapdragon X Elite

זיכרון עבודה (RAM): 16GB או 32GB מסוג LPDDR5x

זיכרון אחסון: 1TB או 2TB מסוג PCIe Gen 4

מסך: 3K OLED 120Hz, 16:9

סוללה: 70Wh (17+ hours of battery life)

חיבורים: 2x USB4, 2x USB 3.2 Gen1 Type A, 1x Micro SD card reader, 1x HDMI 2.1, 1x 3.5mm audiojack

מידות: 352X227X14.7-15 מ"מ.

משקל: 1.5 ק"ג

בשורה התחתונה, שילוב אופטימלי של יישומי AI עם החומרה הנוחה והמתקדמת בשוק הופך את המוצר הזה לבחירה נהדרת מבחינת פרודוקטיביות, צריכת תכנים וחוויית משתמש. מי שמבין שעתיד המחשוב האישי טמון ב-PC AI, ימצא את הלפטופ החדש של ASUS כאופציה מעניינת במיוחד.