לבחור את הספר האהוב עלי זו לא הייתה משימה קלה כלל, אבל החלטתי, בכל זאת, ללכת על משהו קצת אחר, בחרתי בספר "הקטרקט בעיני הרוח" של הסופר המעולה, אופיר טושה גפלה. זהו ספרו השני, אחרי ספרו הראשון והמצליח - "עולם הסוף".

גם הספר הזה מפתיע, מקורי, מעמיק מרענן ובעיקר מותח. זהו סיפור בלשי, סיפור מתח על גבול האימה. הסופר הזה יודע להפליג במחוזות הדמיון, לפעמים אפילו דמיון פורה מדי.

מדובר על רוצח סדרתי שמתמקד בעיקר בסופרים מתחילים בתחילת דרכם, כך שאם היו לכם כוונות להתחיל לכתוב יכול להיות שזה לא הספר בשבילכם... אבל אני מבטיח לכם שבכל זאת תצליחו ליהנות ממנו. אני נהניתי, ממליץ בחום.

רוצח מסתורי רודף אחרי סופרים מתחילים

הספר הקטרקט בעיני הרוח (צילום: אופיר טושה גפלה)
"הקטרקט בעיני הרוח". לא מומלץ לסופרים מתחילים | צילום: אופיר טושה גפלה

על הספר "הקטרקט בעיני הרוח": גבי טסנקין תלה את עצמו מתוך ייאוש, מחסום הכתיבה שלו עשה את חייו בלתי נסבלים, כך סבורה אמו. אבל אז נרצח זוהר פלג, בדיוק כשהוא מוצא פתרון ספרותי מבריק לבעיית ההיזכרות שלו, ודגנית צוקר, ששוקדת על ספרה הראשון ויוצא הדופן, נרצחת אף היא.

התבנית מתבררת. רוצח מסתורי דולק אחרי סופרים מתחילים. אבל מיהו? ומדוע? כיצד הוא בוחר את קורבנותיו? ומהו דפוס הפעולה שלו? כל השאלות מתעוררות בראשו של הקורא בעת הקריאה משום שהוא נהפך, בעל כורחו, לבלש העוקב אחרי הרוצח הסדרתי.

אט-אט, ממקרה למקרה, נגלה המשותף לכל הקורבנות: כולם מתלבטים באשר להיבט זה או אחר, שגרתי או חריג מאוד, של הכתיבה, לשמותיהם יש משמעות מיוחדת, וגם למקומות שעברו בהם. אולם אם הקורא הוא הבלש, תפקידו של מי לעצור את הרוצח? 

הספר שלי: דני קושמרו ממליץ על "יונה ונער"

מאחורי הקלעים: דני דויטש