ההתחממות העולמית מביאה את שכבת הקרח באנטרקטיקה לשפל חסר תקדים, והיא כבר מאיימת על קיומם של הפינגווינים הקיסריים. לפי מחקר שפורסם אתמול (חמישי) אף אפרוח לא שרד בחלק ממושבות הענק של הפינגווינים הקיסריים. "הם עלולים להיכחד לגמרי בעקבות אובדן הקרח", הזהירה פרופסור קסנדרה ברוקס מאוניברסיטת קולורדו.
המחקר על הפינגווינים הקיסריים עקב אחר חמש מושבות שבים בלינגסהאוזן, ממערב לחצי האי האנטרקטי. החוקרים בדקו מ-2018 ועד 2022 כמה מהפינגווינים נכחו במושבות במהלך עונת הרבייה. לפי המחקר, ככל הנראה אף אפרוח לא שרד בשנה שעברה בארבע מושבות מתוך החמש, כיוון שהאזור חווה אובדן עצום של קרח.
מדובר על הפעם הראשונה בה תועדו אירועים כאלה, שכונו "כישלון רבייה קטסטרופלי". המחקר תומך בתחזיות לפיהן עד שנת 2100, יותר מ-90% ממושבות הפינגווינים הקיסריים ייכחדו.
הפינגווינים מסתמכים על קרח ים יציב המחובר ליבשה לצורך גידול האפרוחים. אבל בשנה שעברה קרח הים נמס הרבה יותר מוקדם, מה שהוביל לפגיעה ביכולת שלהם לשרוד. "אפרוחים יכולים ליפול למים ולטבוע", אמר ל-CNN נורמן רטקליף, אחד ממחברי המחקר. "הם גם עלולים להיסחף על גושי הקרח והפינגווינים המבוגרים פשוט מאבדים אותם".
רטקליף הסביר כי הפינגווינים באזור חוו "אובדן מסיבי" והוא כינה את הממצאים "פעמון אזהרה". הקרח באנטרקטיקה הגיע בשנה האחרונה לשפל חסר תקדים, כשגם בחורף הוא לא נבנה חזרה לרמות שקרובות לציפיות. "עבור הפינגווינים הקיסריים, המסת הקרחונים היא הרסנית במיוחד - אין להם לאן ללכת", הסביר רטקליף.