במשך דקות ארוכות ניסו הרופאים להחזיר את ליבו של אחמד בן ה-40 לפעולה, מאמצי החייאה שנתקלו בקשיים - עד ששילבו גם טכניקת החייאה ייחודית וחדשנית - ECMO CPR. בעזרת השימוש במכשיר האקמו, שבשנים האחרונות מוכר בעיקר כיעיל לחולי קורונה במצב קשה, הצליחו להרופאים להחזיר את ליבו של אחמד לפעולה.

אחמד אזברגה, בעלים של חברת כוח אדם והסעות המתגורר בטייבה, הגיע לפני כשבועיים באמבולנס לחדר המיון באיכילוב לאחר שחש כאבים בחזה בעת יום עבודתו. עם כניסתו, ליבו של אחמד הפסיק לפעום. ד"ר ישי סקלי, קרדיולוג בכיר ומנהל שירות שוק קרדיוגני ומכשירי תמיכה המודינאמית באיכילוב, אבחן כי אחמד סובל מהפרעת קצב המסכנת את חייו והחל יחד עם הצוות הרפואי במאמצי החייאה שכללו עיסויי חזה, תרופות מתקדמות ומספר שוקים חשמליים מדה-פיברילטור. חרף מאמצי הרופאים ובמשך דקות ארוכות, ליבו של אחמד לא חזר לפעום.

מכשיר אקמו (צילום: פלאש/90 )
מכשיר אקמו | צילום: פלאש/90

ד"ר סקלי משחזר: "בשלב זה הזעקתי רופא בכיר בטיפול נמרץ כללי ומנהל שירות אקמו באיכילוב, והחלטנו להשתמש בטכניקת החייאה ייחודית וחדשנית המכונה ECPR, קיצור של ECMO CPR. הטיפול כולל החדרה של צנרת מכונת לב-ריאה (אקמו) תוך כדי המשך מאמצי החייאה. תפקיד המערכת לאפשר חידוש מהיר של זרימת דם מחומצן לאיברים חיוניים, ובראשם המוח והלב ולשפר את סיכויי ההחייאה, במצבים בהם שוקים חשמליים חוזרים אינם מצליחים להשיב פעילות לבבית באופן מידי. לאחר כ-20 דקות מרגע תחילת ההחייאה בחדר המיון, האקמו כבר פעל בגופו של אחמד והצלחנו לחדש פעילות לב עצמונית".

אחמד אובחן כסובל מאוטם שריר הלב ועבר צנתור מוצלח לפתיחת העורק החסום בליבו, בתוספת השתלת אמצעי תמיכה נוסף בלב - בלון פועם באבי העורקים. ליבו של אחמד הראה סימני התאוששות הדרגתיים ולאחר מספר ימים נגמל מכלל מכשירי התמיכה הלבביים והנשימתיים.

אחמד מאושפז במחלקת טיפול נמרץ לב וצפוי להשתחרר בימים הקרובים לביתו: "אני עדיין לא מעכל את העובדה שאני בחיים, אדם יוצא בבוקר לעבודה ולא יודע אם יחזור הביתה בריא ושלם. אני אסיר תודה לצוות הרפואי שבזכותם קיבלתי את חיי במתנה. בזכותכם יש היום לילדיי אבא בריא וחזק".