השועל המצוי הוא אחד מהטורפים המצליחים בישראל. ניתן לצפות בשועלים מאזור אילת המדברי ועד לחרמון המושלג, הודות ליכולת הסתגלות גבוהה שמבוססת על אינטליגנציה גבוהה, המאפשרת לשועלים ללמוד ולהתמחות בכל בית גידול. שועלים בישראל משגשגים הודות ליכולת ציד מעולה המבוססת על שמיעה, חוש ריח וזריזות גבוהה, וגם קצב רבייה גבוהה עוזר. תיעוד חדש מאתר החרמון תפס בעדשת המצלמה את השועל - לאור יום על הרכס המושלג.

בסופת השלג האחרונה שהתרחשה בחרמון תיעד עמיר בלבן, מנהל תחום טבע עירוני בחברה להגנת הטבע, שועל מצוי בציד פעיל ברום החרמון, בגובה של מעל 2,000 מטר מעל פני הים. השועל שוטט על רכס דובדבן, הרכס הגבוהה בישראל. "כדי לשרוד ברום החרמון שועלי החרמון מצמיחים את פרוות החורף הכי עבה בין שועלי ישראל" הסביר היום (רביעי) בלבן.

"אסטרטגיה נוספת שמסייעת להם להסתגל לתנאי הקור הקשים היא מעבר לפעילות יום. זהו המקום היחידי בישראל ששועלים הם פעילי יום. בשבועות הקרובים יאבדו את פרוות החורף ויצמיחו פרווה קצרה שמותאמת לתנאי הקיץ הצחיח בחרמון", הוא הוסיף.

במרחב זה, צה"ל ומערכת הביטחון פועלים לשמירה על הטבע בשטח המוגדר ביטחוני ומשותף עם רשות הטבע והגנים כשמורת טבע. במסגרת מיזם "צבא ההגנה לטבע - מפקדים לוקחים אחריות על סביבתם", שנמצא תחת אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה ומשותף לארגוני הסביבה המובילים בישראל - החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים ורשות העתיקות, פועלים מפקדי וחיילי חטיבה 474 להנגשת אזורים באופן המגן על עופות דוגרי הקרקע הייחודיים בחרמון, ומבוצעות הדממות יזומות בעונות הקינון. כמו כן מבוצע ניקיון מרחבי המוצבים מפסולת שהצטברה במשך שנים ועד כה נאספו למעלה מ-1,000,000 טון, רובה מברזל.