סין החלה לחפור היום (שלישי) את אחד הבורות העמוקים בעולם - במטרה להגיע לקרום כדור הארץ ולבצע בו מחקר. החפירות נעשות בצפון-מערב סין במדבר במחוז שינג'יאנג, ומתוכננות להגיע לעומק של כ-11 אלף מטר. לפי סוכנות הידיעות הסינית הממשלתית שינחואה, הפיר הצר צפוי לחדור ליותר מ-10 שכבות אדמה עד למערכת הקרטיקון בקרום כדור הארץ.

הפרויקט צפוי להסתיים בעוד 457 ימים וזוהה על ידי כלי תקשורת ממלכתיים בסין כ"נקודת ציון משמעותית בחקר כדור הארץ הסיני". המטרה של החפירה העמוקה היא לחקור את המבנה הפנימי והאבולוציה של כדור הארץ. את הפרויקט מובילה יצרנית הנפט והגז המובילה בסין. וואנג צ'ונשנג, מומחה טכני המעורב בקידוחים, תיאר זאת כניסיון נועז לחקור את ה"טריטוריה הלא ידועה של כדור הארץ ולהרחיב את גבולות ההבנה האנושית".

עם זאת, הקידוחים האלו לא צפויים להצליח בקלות. "ניתן להשוות את הקשיים בפרויקט הקידוח הזה למשאית גדולה שנוסעת על שני כבלי פלדה דקים", אמר סון ג'ינשנג, מדען באקדמיה הסינית להנדסה. הפרויקט הוא חלק מהמאמצים של המדינה "לחקור גבולות חדשים בחלל ומתחת לפני כדור הארץ", שעליה הכריז נשיא סין שי ג'ינפינג.

לצורך חפירות הענק, הובא ציוד קידוחים במשקל של יותר מ-2,000 טונות שמיועד לעמוד בחום ובלחץ העצום שבעומק האדמה. בנוסף לתנאים הקיצוניים עמוק מתחת לפני השטח, סביבת הקרקע הקשה של המדבר החם והיבש ביותר בסין מוסיפה לאתגר.

אזור שינג'יאנג, שבו מתבצע הפרויקט הגרנדיוזי, ידוע כעשיר במרבצי מינרלים ושמן. רק בחודש שעבר מצאה חברת הזיקוק הגדולה בסין זרימות נפט וגז נכבדות בעומק של יותר מ-8,500 מטרים מתחת לפני הקרקע. נשיא סין הדגיש בעבר את הצורך להגביר את אספקת האנרגיה המקומית, ודחף את ענקיות האנרגיה הסיניות לחפש משאבים טבעיים נוספים.