פרו חווה את אחת מהתפרצויות קדחת הדנגי החמורות של השנים האחרונות ועד כה נרשמו יותר מ-200 אלף נדבקים ויותר מ-200 מתים, כך על פי משרד הבריאות המקומי. בפרו ציינו כי בתי החולים בצפון המדינה מלאים עד אפס מקום. הרשויות הזהירו כי הקדחת עלולה להתפשט בשל הגשמים החזקים שפוקדים את האזור. ד"ר חן קולינס, מנהל מרפאת המטיילים של טרם-רפואה דחופה מסביר כי "על אף שמדובר במחלה נפוצה, היא עלולה להיות מסכנת חיים רק בחלק קטן מאוד ממקרי ההידבקות".

קדחת דנגי הנפוצה במדינות טרופיות ביבשות אמריקה, אפריקה ואסיה, מתפשטות על ידי עקיצת יתוש מסוג הנמר האסיאתי הנפוץ יותר בקרבת חופי הים, מקורות מים בפנים הארץ ופחות בהרים ובמקומות גבוהים. היתוש פעיל בעיקר בשעות היום. המחלה באה לידי ביטוי בתסמינים בעלי דרגת חומרה המשתנה מחולה לחולה וכוללת חום גבוה, כאבי שרירים וכאבי מפרקים, כאבי ראש, עייפות קיצונית, פריחת עור, בחילות והקאות לעיתים גם דימום מהאף. במרבית המקרים המחלה עוברת בתוך ימים אחדים, אך באחוז קטן של מקרים מתפרצת מחלה חמורה עם דימום פנימי, וקריסת מערכות שיכולה להתפתח לתסמונת הלם ולמוות.

"אין טיפול ספציפי לקדחת דנגי", מסביר ד"ר קולינס. "הטיפול תומך וכולל מנוחה, מתן נוזלים ותרופות נגד כאבים. במקרים החמורים יש צורך מתן עירוי באשפוז. חשובה שתיה ומנוחה. הבעיה העיקרית של קדחת דנגי שהיא מסוכנת יותר בהדבקה חוזרת. משום שאז הגוף זוכר את הנגיף מהפעם הראשונה ועלולה להיות תגובת יתר של מערכת החיסון. במקרים קיצוניים אלה עלולה להיות הפרעה במנגנון הקרישה ועלולים להיווצר דימומים פנימיים. במקרים אלה לעיתים יש צורך בקבלת מנות דם. יש כיום פיתוח של חיסונים נגד הנגיף, אך אף פיתוח לא הבשיל לחסון מאושר על ידי משרד הבריאות. אין היום דרך למנוע תחלואה".

ד"ר קולינס מסביר כי הדבר החשוב ביותר למניעת המחלה הוא פשוט לא להיעקץ על ידי יתושים: "פרט לקדחת דנגי ישנן עוד קדחות הנגרמות מעקיצות יתושים  ובכלל זה צ'יקון גוניה, זיקה, ומלריה. ולכן בכל המקרים הללו יש להימנע בכל דרך מעקיצת יתושים. ניתן לעשות זאת על ידי לבוש ארוך, מכנסים וחולצה עם שרוולים ארוכים למרות החום והגשם הטרופי. אני ממליץ מאוד לנסוע מהארץ עם חומר דוחה יתושים ולהימרח בו לעיתים תכופות. חשוב מאוד גם להקפיד על כיסוי חלונות ודלתות ברשתות, ולישון במיטה מוגנת ברשת ולהימנע משהייה סמוך למקורות של מים עומדים, וכמובן הקפדה על גישה למים נקיים והתרחקות מאזורים שהוכרזו כנגועים".