שלומי רזיאל, יזם ומנכ"ל Grow-tec, התחיל לגדל עגבניות רק לאחרונה אבל כבר מצליח לגדל יותר מפי 10 מכל חקלאי ממוצע בישראל ובעולם. "אנחנו מתכננים באמצעות אגרוטכניקה וגנטיקה, להגיע ליבולים של 800 טון לדונם בגידול העגבניות".

בתוך מבנה בגובה חמש קומות ובתנאי גידול סטריליים לחלוטין למניעת כל מזיק אפשרי, חברת Grow tech מהגליל התחתון מסיימת בימים אלה ניסוי ראשון של גידול ירקות גינה בתוך מבנים סגורים. עד היום הצליחו לגדל בשיטה זו בעיקר חסות ופטרוזיליה. אולם Grow tech החליטה להתמודד עם האתגר הגדול ביותר - מלפפון ועגבניה. 

"היות שהצמח מקבל את התנאים האידיאליים, הוא נותן לנו בחזרה את הטעם, הצורה והגודל", אומר נביל גאנים, סמנכ"ל טכנולוגיות Grow tech. את העגבניות הגדלות בתנאים הללו ניתן לאכול ללא שטיפה כלל, משום שהן גדלות בתנאים סטריליים - ללא חומרי הדברה, ללא אבק וללא חול בסביבה. 

למרות ההצלחה, צורת הגידול הזו יקרה כרגע לפחות ב-30 אחוזים לעומת החממות הותיקות. בנוסף להשקעה הראשונית של מיליוני דולרים. המטרה של החברה הישראלית היא לפנות לשווקים שהיום נדרשים לייבא מחו"ל את מרבית התוצרת החקלאית שלהם. "אזורים כמו המפרץ הפרסי, מדינות סקנדינביה או יפן מאותגרים חקלאית, ויש להם משאבים", מסביר אילן עופר, סמנכ"ל אסטרטגיה ושיווק Grow-tech. "אנחנו רואים שבגאוגרפיות מסויימות גם במחיר של כ-3 דולרים לקילו - העניין הזה כלכלי ונותן החזר על ההשקעה".

על אף כל היתרונות, יגאל עמר, ממגדלי העגבניות המובילים בארץ, בעל ותק של למעלה מארבעה עשורים בתחום, מבקש לא להספיד את החממות הותיקות, בטח לא כשבישראל כולם רגישים במיוחד למחירי המלפפון והעגבנייה. שכן, לדבריו, הוא מגדל לבדו 6 טון לדונם - דבר שאין להתעלם ממנו בהתחשב בביקוש ובקצב הצריכה הנוכחי.