קריסת מצוקים עלולה להתרחש גם בחודשי הקיץ – כך התריעה היום (ראשון) החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון. האזהרה של החברה הממשלתית פורסמה כאשר עונת הרחצה כבר בעיצומה, ולקראת "החופש הגדול". בחברה קוראים לציבור לנהוג בזהירות ובאחריות בכל אזורי המצוק החופי בארץ, לא לשבת מתחת למצוקים, לא להתקרב לשפתם ולהישמע לשלטים ולהנחיות שפרסמו הרשויות.

בחורף האחרון נרשמו ברחבי הארץ כמה אירועים של נפילת סלעים לאורך חופי המצוק, האחרון שבהם לפני כחודש בנתניה. לפי החברה הממשלתית, קיים חשש שתופעה זו תימשך גם בחודשי הקיץ עקב התנפחות הקרקע במי גשמים ושחיקת המצוקים מהרוחות והים.

חוף ים סוער (צילום: ענת חרמוני, פלאש/90 )
סכנת קריסה - גם בקיץ. מצוקים בחופי השרון | צילום: ענת חרמוני, פלאש/90

עומד על צוק: האנשים שגרים שורה ראשונה לים - ובסכנת קריסה | מגזין N12

רצועת החוף של ישראל, המשתרעת לאורכם של כ-190 ק"מ, מכילה כ-45 ק"מ של מצוקים הנישאים מעל רצועת החוף בקטע שבין חדרה לאשקלון. במקטעים מסוימים לאורך קו החוף קיים רכס מצוקי הכורכר, שבו יש סכנת התמוטטות. מדובר בין השאר במצוקי חוף אשקלון, מצוקי חופי תל אביב, מצוקי חופי הרצלייה, מצוקי חופי נתניה, מצוקי חופי השרון, חדרה ובת ים. 

החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון בע"מ כפופה למשרד להגנת הסביבה, והיא זרוע ביצוע של מיזמים לטיפול בנושא התמוטטות המצוק החופי. החברה קמה מתוקף החלטת ממשלה ומטרתה העיקרית של החברה היא לתכנן, לבצע ולתחזק את הקמת ההגנות הימיות. כמו כן, על החברה להעניק שירותי ניהול, תיאום וייעוץ למדינה בכל הנוגע לקידום ההגנות היבשתיות לעניין התמוטטות המצוק החופי וניטור קצב נסיגתו.