משבר האקלים: 2 מיליון בני אדם נהרגו ונזק של 4.3 טריליון דולר נגרם כתוצאה מאסונות טבע בחצי המאה האחרונה. בדוח שפרסם ארגון המטאורולוגיה העולמי, הוא מונה את הנזקים האדירים שגבו 12 אלף אירועי הקיצון האקלימיים שהתרחשו בשנים 1970 ל-2021. הדברים פורסמו בכינוס הארבע שנתי של ארגון המטאורולוגיה העולמי.

הדיונים בכנס עסקו בעיקר בשיפור מערכות ההתראה וההגנה מפני נזקי האקלים: "ההפסדים והקורבנות זינקו בשנים אחרונות אבל האזהרות המוקדמות משפרות את המצב. ההתראות הפחיתו את מספר הנפגעים ומנעו מוות נוסף. עם זאת, היקף הנזק צפוי לעלות בשנים הקרובות". בארגון הבריאות העולמי אישרו כי מערכות אזהרה מוקדמות סייעו להפחית מקרי מוות הקשורים לפגעי מזג האוויר.

מזכ"ל הארגון המטאורולוגיה העולמי פטרי טאלאס, אמר כי סופת הציקלון שפגעה החודש במיאנמר ובנגלדש מדגימה כיצד הקהילות הפגיעות ביותר נפגעות באופן המשמעותי ביותר: "בעבר גם מיאנמר וגם בנגלדש סבלו ממקרי מוות של עשרות ואף מאות אלפי בני אדם. בזכות אזהרות מוקדמות וניהול אסונות שיעורי התמותה ירדו משמעותית".

הנזק הכלכלי בין השנים 1970 ל-2021 בארצות הברית הגיע להיקף כולל של 1.7 טריליון דולר אך הנזק לא פוסח גם על מדינות לא מפותחות. בארגון הזהירו שוב מפני ההשפעה של שינוי האקלים מעשה ידי אדם, והדגישו כי העלייה בטמפרטורות הגבירו את קצב אירועי הקיצון האקלימיים – כולל שיטפונות, סופות הוריקן, גלי חום ובצורות.