רוסיה תשלח חללית חילוץ כדי לחלץ שני קוסמונאוטים רוסים ואסטרונאוט אמריקני שנתקעו בעקבות פגיעת מטאוריט. בחללית זוהתה דליפה של נוזל קירור בגודל מילימטר בודד - ומדובר בנזק משמעותי המציב סכנה לצוות. טיסת החילוץ לתחנת החלל הבינלאומית תצא בחודש הבא.

בחללית Soyuz MS-22 אותרה דליפה של נוזל קירור בחודש שעבר, מה שאילץ את זוג הקוסמונאוטים לבטל את הליכת החלל (פעילות חוץ-רכבית) שתיכננו. בעוד שבתחילה מיהרו לקבוע כי פגיעת המטאוריט לא גרמה נזק או סכנה מיידית לצוות, בהמשך עלה החשש אם הם יוכלו להגיע חזרה לכדור הארץ במקרה של מצב חירום. 

הדליפה נגרמה כתוצאה מעליית הטמפרטורות בחלק מסוים של החללית בעקבות הפגיעה – ותוכנית החירום היחידה שהכין הצוות מאפשרת חילוץ של ארבעה משבעת אנשי הצוות בלבד. לאחר התלבטויות רבות בנושא, הוחלט לשלוח ב-20 בפברואר חללית נוספת (MS-23) שתחלץ את השלושה הנותרים – הקוסמונאוטים הרוסים סרגיי פרוקובייב ודימיטרי פטלין והאסטרונאוט האמריקני פרנסיסקו רוביו. בתחילה תוכנן לשלוח ב-MS-23 שלושה אסטרונאוטים לחלל, אך בשל הסיטואציה המורכבת היא תישלח ריקה לחלל ככלי חילוץ.

הקוסמונאוטים הרוסים סרגיי פרוקובייב ודימיטרי פטלין (צילום: Dmitri Lovetsky, AP)
הקוסמונאוטים הרוסים סרגיי פרוקובייב ודימיטרי פטלין והאסטרונאוט האמריקני פרנסיסקו רוביו | צילום: Dmitri Lovetsky, AP

מיקרו-מטאוריטים המרחפים בחלל הם חלקים של סלעים או מתכת שגודלם יכול להיות כגודל גרגיר חול, אך הם מציבים סכנה גדולה לטיסות החלל השונות. הם חגים סביב החלל במהירות 27,400 קמ"ש, מהר יותר מירי כדור. בצילומי נאס"א בחלל הם נראים כמעין פתיתי שלג שיורדים מסביב לחללית. המטאוריט שפגע בחללית יצר חור בגודל מילימטר בודד, אך גרם נזק גדול מאוד.