בפעם השלישית ביממה: רעידת אדמה הורגשה הערב (רביעי) בצפון הארץ. עוצמת הרעש השלישי - 3.9, ומוקדו כ-130 ק"מ מהיישוב מג'דל שמס. בפיקוד העורף ביקשו מהציבור לרענן את ההנחיות להתנהגות נכונה בזמן רעידת אדמה והדגישו כי ניתן לקבל התרעה ביישומון של פיקוד העורף ובצופרים.

 מה צריך לעשות ברעידת אדמה?

בעת קבלת התרעה על רעידת אדמה או כאשר מבחינים בסימנים של רעידת אדמה, יש לפעול על פי ההנחיות הבאות:

• השוהים במבנה - אם ניתן, יש לצאת לשטח פתוח. אם לא ניתן לצאת מהמבנה בתוך שניות ספורות, יש להיכנס לממ"ד ולהשאיר את הדלת והחלונות פתוחים, או לצאת לחדר המדרגות ולהמשיך לרדת עד ליציאה מהמבנה. רק אם לא ניתן לפעול כך, יש לשבת בפינה פנימית של החדר או תחת רהיט כבד ולהגן על הראש באמצעות הידיים.

• השוהים בחוץ - יש להישאר בשטח הפתוח ולהתרחק ממבנים, מעצים, מכבלי חשמל ומפריטים שעלולים ליפול ולסכן אתכם.

• הנוסעים ברכב - יש לעצור את הרכב בצד הדרך לחכות בתוכו עד שרעידת האדמה תיפסק. יש להימנע מעצירה מתחת לגשר או על מחלף.

• השוהים בקרבת חוף הים - יש להתרחק מחוף הים קילומטר אחד לפחות מחשש שיגיע צונמי ויציף את החוף. אם לא ניתן לעזוב את אזור החוף, יש לעלות לקומה רביעית ומעלה של בניין קרוב.

אפליקציית פיקוד העורף

לאחרונה השיק פיקוד העורף אפליקציה שמאפשרת לקבל התרעות והנחיות מצילות חיים בעת רעידת אדמה ישירות לטלפונים שלכם. "למען השקט הנפשי שלכם וכדי להיות בטוחים שתקבלו התרעה ומידע מציל חיים בשעת אירוע - חשוב שתורידו את היישומון עוד היום", נמסר מפיקוד העורף.

ניתן להגדיר ביישומון קבלת התרעה בהתאם למיקום, באמצעות רטט של 10 שניות והבהוב של הפנס. בנוסף, מענה מיוחד לתושבי עוטף עזה, מאפשר להגדיר ביישומון קבלת התרעת "צבע אדום", בהתאם למיקום.

ציוד חשוב לשעת חירום

ניתן להכין מראש ציוד למצבי חירום, כמו רעידת אדמה. הציוד חייב להתאים למאפייני המשפחה, ואמור להספיק ל-72 השעות הראשונות. חשוב לאחסן אותו בתיק ולהניח במקום נגיש, ליד הדלת או בממ"ד (אם יש). אז מה חייב להיות מוכן לשעת חירום?

  1. מים - לפחות 3 ליטר לכל אדם במשפחה.
  2. מזון - יבש ומשומר.
  3. אמצעי תאורה - פנס המופעל על סוללות.
  4. אמצעים לקבלת התרעות ועדכונים - רדיו המופעל על ידי סוללות, ומטענים ניידים וסוללות רזרביות לטלפון הנייד.
  5. תרופות - במקרה שמישהו מבני המשפחה זקוק להן.
  6. ציוד לתינוקות - אם נדרש (אוכל, טיטולים, מוצץ ובקבוק).
  7. מסמכים חשובים וכסף מזומן - כדאי לשמור את המסמכים גם מחוץ לבית לצורך גיבוי.