N12
פרסומת

סופת שלגים נדירה בקליפורניה: בתים נותקו מחשמל, הרשויות פרסמו אזהרה

השלג במדינה המערבית הצטבר על הקרקע והיום הוא צפוי להיערם עוד יותר • הרשויות במדינה פרסמו אזהרה וביקשו מהתושבים לנקוט במשנה זהירות בשל הרוחות העוצמתיות שיכולות להגיע ל-160 קמ"ש • עשרות אלפי בתים נותקו מחשמל

n12
פורסם:
סופת שלגים בקליפורניה
סופת שלגים בקליפורניה | צילום: רויטרס
הקישור הועתק

השלג כיסה את קליפורניה: המדינה החמה במערב ארצות הברית מתמודדות בימים האחרונים עם סופת שלגים נדירה יחסית שהביאה לחשש מהצפות ולרוחות עוצמתיות, וכמובן לשלג רב. לא מדובר במזג אוויר קיצוני מאוד, אך בקליפורניה לא רגילים לקור ולשלג, בטח לא בעוצמה כזאת. עשרות אלפי בתים נותקו מחשמל בשל מזג האוויר.

בכמה אזורים ברחבי המדינה ירדו הטמפרטורות מתחת לאפס ואילו בסן פרנסיסקו מעריכים החזאים כי שיא הקור יישבר והטמפרטורות יירדו מתחת לשלוש מעלות צלזיוס, לראשונה מאז שנת 2009. מעבר לחשש מהצפות ושיטפונות, במדינה הזהירו גם ממפולות בוץ אפשריות. בלוס אנג'לס פורסמה אזהרה מפני הרוחות החזקות.

סופת שלגים בקליפורניה
סופת שלגים בקליפורניה | צילום: רויטרס
סופת שלגים בקליפורניה
סופת שלגים בקליפורניה | צילום: רויטרס
סופת שלגים בקליפורניה
סופת שלגים בקליפורניה | צילום: רויטרס
פרסומת

בגבול בין קליפורניה לנבאדה הצטבר השלג לגובה של 60 ס"מ והערכה היא שהיום הוא יגיע למטר וחצי. גם שם הוציאו הרשויות אזהרה וביקשו מהתושבים להיזהר מפני הרוחות החזקות. באריזונה נערכים גם כן לשלג שצפוי להגיע לגובה של 30 סנטימטרים.