בסופה של שבת חורפית וגשומה ואחרי שרוב חודש ינואר עבר עלינו כמעט ללא משקעים, מזג אוויר סוער בדרכו לישראל. מערכת גשם משמעותית שתכלול שלג בפסגות ההרים הגבוהים, סופות ברקים וגם רוחות חזקות  – עוצמת התופעות הצפויות עומדת בקריטריונים שקבע השירות המטאורולוגי לקביעת שם לסערה והיא תיקרא ״ברברה״.

 אחרי בוקר יחסית ללא משקעים, בהמשך היום (ראשון) גשם בצפון הארץ, גם ברקים ורעמים, כשבשאר האזורים מזג אוויר מעונן חלקית עד מעונן עם רוחות שילכו ויתחזקו במהלך היום. בדרום הארץ הרוחות עלולות להרים אובך לאוויר.

שלג בשכונת גונן בירושלים, ״אלפיס״ 2022 (צילום: N12)
שלג בשכונת גונן בירושלים, ״אלפיס״ 2022 | צילום: N12
שלג בירושלים (צילום: Yonatan Sindel Flash 90, Flash90)
שלג בירושלים | צילום: Yonatan Sindel Flash 90, Flash90

מחר בתחילת היום עדיין נוח, למעט אזור הצפון שכבר יקבל גשם בשלב הזה. משעות הצוהריים נעבור לאווירה סוערת עם גשם בצפון ובמרכז. יחד עם הגשם תחול ירידה בטמפרטורות, ובעיקר- ינשבו רוחות חזקות בכל רחבי הארץ. אזהרות צפויות: רוחות חזקות, ברקים ורעמים, הצפות בערי החוף, שיטפונות בים המלח ומדבר יהודה. שלג ירד בחרמון כל העת והחל משעות הערב ובלילה יתווסף גם לאזור צפון הגולן. ייתכן גם בפסגות נוספות של הרי הצפון. את רום השלג המדויק נוכל לקבוע בעדכוני המודלים בימים הקרובים.

יום שלישי יהיה חורפי. גשם בהפוגות מצפון הארץ ועד לקו באר שבע בתחילת היום. משעות אחר הצוהריים גשם גם בנגב. תחול התקררות מורגשת וזה יהיה היום הקר ביותר עד לשלב הזה. צפי לשלג: בחרמון, בצפון הגולן, בפסגות הגבוהות של הרי הצפון וייתכן גם בפסגות הרי המרכז (בעיקר באזור השומרון), אולי גם בירושלים אך הסיכוי לכך נמוך. אזהרת השיטפונות תהיה עדיין רלוונטית.

שלג בגולן
צילום:
הולכים בגשם (צילום: Lior Mizrahi, getty images)
הולכים בגשם | צילום: Lior Mizrahi, getty images

יום רביעי הוא יום מורכב יותר לחיזוי מהסיבה שנצפית ירידה נוספת בטמפ׳ (הנמכה ברום השלג) אך המערכת כולה מתרדדת, כך שקיים ספק גדול באשר לכמות המשקעים באותו היום. בשלב זה עושה רושם שמדובר ביום קר יותר, גשם קל מדי פעם ואפילו שלג קל בפסגות הרי הצפון והרי המרכז. כאמור עדיין מוקדם לקבוע את רום השלג בשלב זה.

שמות הסופות חורף 2023 (צילום: השירות המטאורולוגי)
שמות הסופות חורף 2023 | צילום: השירות המטאורולוגי

נזכיר כי השם לסערה ״ברברה״ נקבע בהמשך לפרוייקט רחב של השירות המטאורולוגי הישראלי יחד עם עמיתיהם בקפריסין וביוון שהחל בשנה שעברה. נדגיש כי ההחלטה לקביעת שם לסערה נובע מעמידה בקריטריונים שונים שמדרגים עוצמה שכיחה באזור לתופעות מטאורולוגיות שונות. אין מדובר בהגדרה העולמית המוכרת לסופות טרופיות (כדוגמת הוריקן בארה״ב) אלא בשם לתופעה שיוצאת מגבולות הנורמה המוגדרת בישראל והמדינות החתומות בהסכם.