כ-1,500 בני אדם נפצעו בפברואר 2013 בהתפוצצות המטאוריט בעיר צ'ליאבינסק שבאזור האורל ברוסיה. הפיצוץ גרם לנזק עצום בעיר ולפחד גדול. כ-3,000 מבנים בשש ערים ברחבי האזור נפגעו בשל הפיצוץ וההשפעות סביבו. זה היה הסלע הגדול ביותר שפגע בכדור הארץ במאה השנים האחרונות. תשע שנים אחרי אותה פגיעה, זיהו חוקרים מאוניברסיטת אריזונה מאיפה הגיע סלע החלל – מה מקורו. 

במחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Planetary Science Journal, דווח כי המטאור שגרם להרס בצ'ליאבינסק מאופיין בפסים הכהים שלו. לדבריהם לא זיהו עד עכשיו מטאורים או מטאוריטים דומים לו. 1998 OR2 הוא שמו של האסטרואיד שממנו התנתק ככל הנראה המטאוריט שגרם לפגיעה הקשה ברוסיה. הוא עבר תהליך המכונה על ידי החוקרים shock-darkened (השחרה בתהליך של זעזוע).

בור שנוצר מאסטרואיד (צילום: טוויטר)
בור שנוצר מאסטרואיד | צילום: טוויטר
מטאור שנפל בעיירה וינצ'קומב שבדרום אנגליה (צילום: Ben stanley, processed by Markus Kempf of the AllSky7 network, via Imperial College London)
צילום: Ben stanley, processed by Markus Kempf of the AllSky7 network, via Imperial College London

החוקר אדם באטל מעריך כי המטאוריט עבר התהליך של השחרה: "תהליך הנגרם כאשר משהו פוגע בגוף פלנטרי מספיק חזק כדי שהטמפרטורות ימיסו את הסלעים וישנו את המראה שלהם. תהליך זה נראה במטאוריטים פעמים רבות, אך נראה רק על אסטרואידים במקרה אחד או שניים, הנמצאים בדרך החוצה בחגורת האסטרואידים הראשית, שנמצאת בין מאדים לצדק".

האסטרואיד 1998 OR2, זוהה לראשונה לפני 24 שנים כאסטרואיד שעשוי להוות סיכון מסוים לכדור הארץ, זאת מפני שהוא עובר בסמוך למסלול כדור הארץ. קוטרו הוא כ-2 ק"מ, כך מעריכים החוקרים. באפריל 2020 הוא עבר בנקודה הקרובה ביותר לכדור הארץ, במרחק של כ-6 מיליון ק"מ.