הלילה (בין רביעי לחמישי) יגיע לשיאו אחד ממטרי המטאורים העשירים ביותר במהלך השנה, מטר ה"ג'ימינידים". בשיא המטר יעברו באטמוספירת כדור הארץ כ- 100-150 מטאורים בשעה. היתרון של האירוע הזה על פני האחרים במהלך השנה, טמון בקצב הכניסה לאטמוספירה. מדובר בקצב איטי יחסית, שמותיר למעשה יותר זמן לצפות בכל שובל בוהק.

למרבה הצער, לא ניתן לראות את המטאורים באזורים עירוניים בהם יש זיהום אור נרחב - ולכן צריך להרחיק לאזורים החשוכים של הארץ. מקומות מומלצים לצפייה הם מרחב הנגב ובעיקר מכתש רמון, הערבה ודרום הנגב. אזור רמת הגולן גם כן מועמד ראוי בדרך כלל (מספיק חשוך) אך צפוי להיות מעונן הלילה.

מטר הג׳מינידים חוזר בכל שנה, אך הפעם הגשם האמיתי שמתעכב תורם לצפייה במטאורים. מזג האוויר הצפוי בהיר במרחב הנגב והטמפ׳ יחסית גבוהות ללילות הקרים הרגילים בעונה זו.

ואם שאלתם את עצמכם מה הם הג׳ימינידים, הרי שמדובר בחלקיקי אבק זעירים שמקורם באסטרואיד קטן יחסית – שנקרא ״פאתון 3200״. אותם חלקיקים זוהרים חודרים לאטמוספירת כדור הארץ - ונשרפים. תנועת כדור הארץ בתקופה זו היא לכיוון קבוצת הכוכבים תאומים "ג׳מיני" - ומכאן נגזר שמה של התופעה. הפעם הבאה שבה נוכל לצפות בג׳מינידים תהיה בדצמבר 2023.