לידיעת הצמחונים והטבעונים: יכול להיות שבקרוב תוכלו לזנוח את כל מה שחשבתם על צריכת בשר אדום לא מעובד. חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון טוענים שהקשר בינה לבין שכיחות מוגברת של יתר לחץ דם, סרטן ואפילו מוות הוא חלש בלבד.

סטייק, בשר (צילום: 123rf)
הקשר להיווצרות מחלות - חלש, ארכיון | צילום: 123rf

במחקר החדש נטען שיש עדות חלשה בלבד לקשר בין צריכת בשר אדום לא מעובד לשכיחותן של מחלות כמו סרטן המעי הגס, סרטן השד וסוכרת מסוג 2. נוסף על כך, לא נמצאה כל עדות לקשר בין צריכת בשר אדום לשבץ. "יכול להיות שאותם אנשים שצורכים מלכתחילה בשר אדום, הם אנשים עם התנהגות פחות בריאה – מעשנים, עושים פחות פעילות גופנית ואוכלים מעט פירות וירקות", הסבירה לימור טל-פוני, מנהלת מחלקת התזונה בקופת חולים מכבי.

לקריאת המחקר המלא, לחצו כאן

יש מי שלא חיכו לממצאים של המחקר החדש, ומעדיפים אורח חיים קטוגני שמרבה בצריכה של חלבונים ושומן, כך שחלק גדול מהתפריט היומי שלהם מורכב מבשר. "הדיאטה הקטוגנית מטפלת ומשפרת את כל מרכיבי התסמונת המטבולית - רמות סוכר גבוהות, רמה גבוהה של שומנים בדם והיקף בטן רחב. כך, היא ממש מגינה מפני מחלות לב, סרטן, אלצהיימר ועוד", טענה התזונאית הקטגונית עדינה בכר.

קצביה בסניף רמי לוי במודיעין (צילום: יוסי אלוני, פלאש 90)
"ההמלצה היא להפחית את הצריכה כדי להקטין את הנזק על הסביבה" | צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

עם זאת, הפחתה של צריכת בשר אדום עשויה לתרום במאבק במשבר האקלים. על פי ההערכות של מחקר אחר, חקלאות שנסובה סביב גידול בקר אחראית ל-15% מכלל פליטת גזי החממה. "ההמלצה בכל העולם זה לנסות ולהפחית כמה שניתן את צריכת הבשר האדום על מנת לנסות להקטין את הנזק שיש על הסביבה", אמרה טל-פוני.

יש לשים לב שהמחקר מתייחס רק לבשר אדום ולא לבשר מעובד, כמו נקניקיות, קבבים והמבורגרים תעשייתיים. כל אלה עוברים תהליך שמעשיר אותם בחומרים מזיקים שמסכנים את הבריאות.