כשנה אחרי ההתפרצות שהביאה למותם של 57 בני אדם, התפרץ אתמול (ראשון) פעם נוספת הר הגעש סמרו באינדונזיה. כ-2,000 בני אדם נאלצו להתפנות מבתיהם באי המזרחי ג'אווה בעקבות ענן האפר הוולקני שהתנשא לגובה של כ-15 ק"מ וכיסה את השמיים. ברשויות ביקשו מהציבור לא להתקרב לאזור. לא דווח על נפגעים. הבוקר השתפרו תנאי מזג האוויר וגשמי המונסון הכבדים שירדו באזור והקשו על מאמצי הפינוי הופסקו.

הר בגעש סמרו – הגבוה ביותר באי ג'אווה – התפרץ אתמול בעוצמה אדירה ופלט כמויות אדירות של עשן וולקני שהסתיר את ההר עצמו. סוכנות החירום האינדונזית מסרה כי 1,979 תושבים הועברו למקלטים ומסכות נשימה חולקו. נתיבי הטיסה לא נסגרו לפי שעה אבל שדות התעופה באזור קיבלו אזהרה. בסוכנויות האינדונזיות למניעת אסון חוששים כי הנזק מהלבה שתזרום עשוי להיות חמור מזה של ההתפרצויות הקודמות – כזה שעלול להוות סיכון לתושבים.

הר הגעש סמרו (צילום: AP)
הר הגעש סמרו | צילום: AP
הר הגעש סמרו (צילום: AP)
הר הגעש סמרו | צילום: AP
הר הגעש סמרו (צילום: AP)
הר הגעש סמרו | צילום: AP

הר הגעש סמרו נמצא כ-640 קילומטרים מזרחית לבירה ג'קרטה והוא אחד מ-142 הרי געש פעלים במדינה. הוא התפרץ אחרי מספר רעידות אדמה באזור שגרמו למותם של 300 בני אדם. רעידות אדמה מתרחשות לעתים קרובות ברחבי מדינת הארכיפלג רחבת הידיים, אך נדיר שהן מורגשות בג'קרטה. המדינה המונה יותר מ-270 מיליון בני אדם נפגעת לעיתים קרובות ברעידות אדמה, התפרצויות געשיות וצונאמי בגלל מיקומה על "טבעת האש", קשת של הרי געש וקווי שבר באגן האוקיינוס ​​השקט.