קרפדת נהר קולורדו מייצרת מאחורי עיניה רעלן, זאת באמצעות בלוטה מיוחדת, במטרה להרחיק טורפים. חוץ מבעלי חיים, גם בני האדם – בעיקר בעלי נטייה להרפתקנות, סקרנות או להרס עצמי – נמשכים ומפריעים לקרפדה. דווקא בגלל הרעלן. שירות הפארקים הלאומי האמריקני נאלץ להתערב ולפרסם בקשה: "עד כמה שזה נראה טעים הימנעו מליקוק קרפדת נהר קולורדו".

ה-NPS כתב בחשבון הפייסבוק של הארגון שהדו-חי הוא אחד הקרפדות הגדולות ביותר בצפון אמריקה, כ-17–18 ס"מ אורכה, היא נמצאת בעיקר במקסיקו, מדינת ניו מקסיקו ואריזונה ויש לה, על פי ה NPS תכונה ייחודית. "יש להן בלוטות פרוטיד שהן בולטות שמפרישות רעלן חזק", נכתב בעמוד הפייסבוק של הרשות. היא הזהירה שהרעלים האלה יכולים לגרום לבני אדם לחלות - גם אם הם רק נוגעים בקרפדה, בטח אם הם מכניסים אחת לפה שלהם. CNN מדווח שאנשים רבים תופסים את הקרפדה, מגרים את הבלוטות ומלקקים את הרעלן בכדי להיכנס להזיות. לאור שכיחות התופעה, אנשי הפארקים קוראים לאנשים שנתקלים בקרפדה "נא להימנע מלקק".

הרעלים של הקרפדה מסוכנים במיוחד לבעלי חיים אחרים. הרעלים עשויים להספיק כדי להרוג כלב בוגר. בני אדם מנצלים את הרעלים למטרות אחרות. הרעלים הם חומר פסיכדלי רב עוצמה ועישון של הפרשות של קרפדת גורם לאיפוריה ולהזיות שמיעה חזקות. החזקת הרעל של הקרפדה, המכונה "בופוטנין", אינה חוקית והוא סומן כסם מסוכן ביותר.

הניו יורק טיימס מדווח שהרעלים מהקרפדה היו בשימוש נפוץ על ידי אנשים שמבקשים לטפל בתופעות נפשיות כמו דיכאון וחרדה .מרכזי טיפול אפילו מתגאים בטיפול במחלות נפש על ידי צריכת הרעלים בטיפול שנקרא 'טקס קרפדה'. אנשים משלמים 250 עד 8,500 דולר כדי לעשן את הרעלן במקסיקו ובטקסס. לפי ה"טיימס". הרעלים - נבלעים או מעושנים משוחררים כאשר הקרפדה מרגישה מאוימת. המשתמשים והסוחרים תופסים את הקרפדות  מסננים את הרעלן ואז מייבשים ומפיצים אותן לחומרי עישון. השפעות הרעלנים נמשכות כ-30 דקות.