אם עד כה חשבנו שאחת הדרכים הטובות ביותר לדאוג ללב שלנו היא פעילות ספורטיבית, כדאי שתדעו שהמלצה חדשה של איגוד הלב האמריקני מעניקה לחובבי השינה - אנחת רווחה. על פי הרופאים האמריקנים, שינה טובה יכולה לא סתם להועיל לבריאותנו, אלא לסייע במניעת מחלות לב.

מהי שינה טובה? לפי איגוד הלב האמריקני מדובר ב-7-9 שעות שינה בכל לילה. עם זאת, רובנו לא מצליחים להגיע לכמות הזו, בין היתר בגלל קושי להירדם, חלומות מטרידים או כי פשוט אין לנו מספיק זמן.

שיתוק שינה (צילום: 123rf)
שינה טובה משפיעה ישירות על בריאות הלב. אילוסטרציה | צילום: 123rf

"שינה טובה היא חלק מבריאות הלב"

מומחית ממרכז השינה של אוניברסיטת קולומבי

ועדיין, החוקרים מאמינים כי הרגלי שינה בריאים יותר, יכולים לסייע במניעת מחלות לב וכלי דם. "ככל שאנחנו חוקרים יותר, כך אנו מבינים כי שינה טובה היא חלק מבריאות הלב", מספרת לוול סטריט ג'ורנל ד"ר מארי-פייר סנט-אונג ממרכז השינה של אוניברסיטת קולומביה. מעבר לכך, יש רופאים שרואים בשינה לקויה סימן למצב סיכון.

לפי ד"ר מייקל גרדנדר מהמחלקה לפסיכיאטריה באוניברסיטת אריזונה, אדם שלא מצליח לישון כמה שעות ברצף, עלול להיות בסיכון גבוה יותר להשמין, לפתח לחץ דם גבוה, וכן סוכרת מסוג 2. "שנת לילה טובה עוזרת להניע את המחזורים בגוף, ללחום בדלקות ולבצע חילוף חומרים תקין", מוסיפה ד"ר סנט-אונג.

לדבריה, במהלך שנת לילה בריאה, הגוף שלנו נמצא במצב שבו מערכת העצבים משמרת את האנרגיה שלנו ומווסתת את תפקוד הגוף. היא מוסיפה כי בעת השינה קצת הלב ולחץ הדם יורדים, ומתרחשים שינויים פיזיולוגיים שיכולים להועיל לפעילות הלב.

איש נרדם בעבודה, אילסוטרציה (צילום: 123RF‏)
"אדם שלא מצליח לישון כמה שעות ברצף, עלול להיות בסיכון גבוה יותר להשמין". אילוסטרציה | צילום: 123RF‏

מה קורה אצל אנשים שלא מצליחים לישון מספיק בלילה?

מחקר שפורסם ב-2019 ובדק כמעט 4,000 נשים וגברים, מצא כי אנשים שישנים רק 6-5 שעות בלילה, מפתחים יותר טרשת עורקים לעומת אלה שישנים 8-7 שעות. ולא רק כמות שעות השינה חשובה, אלא גם האיכות שלהן: חוקרים מאוניברסיטת קולומביה מצאו כי הפעילות של המערכת החיסונית של מי שמעביר לילות עם שינה קטועה, עלולה להיפגע.

מה עוד נמצא ברשימת ההמלצות של איגוד הלב האמריקני?

  1. שמירה על תזונה מאוזנת ומתאימה לכל אדם - צריכה של מזון שלא מעלה את לחץ הדם. בנוסף, יש המלצה לאכול הרבה פירות, ירקות, אגוזים, קטניות, דגנים מלאים ומוצרי חלב דלי שומן, ולעומת זאת צריכה נמוכה של נתרן, בשר אדום ומעובד ומשקאות ממותקים.
  2. הקפדה על פעילות גופנית - למבוגרים: 150 דקות של פעילות מתונה בשבוע, או 75 דקות של פעילות גופנית מוגברת בשבוע. לילדים: 420 דקות לילדים בגיל 6 ומעלה.
  3. שעות שינה לילדים - מתחת לגיל 5: 10-16 שעות בכל יממה. בגילי 6-12: 9-12 שעות בלילה. בגילי 13-18: 8-10 שעות בכל לילה.