כ-177 מיליון אזרחים אמריקנים יהיו בסוף השבוע של חג המולד תחת אזהרות מזג אוויר חמורות, כאשר מערכת קפואה "של פעם בדור" נכנסה לשטחי ארה"ב. לפי ה-CNN, המערכת צפויה להוריד את הטמפרטורות ברוב האזורים ל"רמות מסוכנות לאדם", כשהשיא עוד לא הגיע.

המערכת, שכבר זכתה לכינוי "פצצת הציקלון", צפויה להוריד שלגים כבדים בעיקר במערב ארה"ב, החל מהיום. ב-CNN דיווחו כי אתמול בוטלו כבר כ-2,400 טיסות ברחבי ארה"ב, ועוד כ-2,200 טיסות שמתוכננות להיום בוטלו גם הן.

סופת שלגים בארצות הברית (צילום: רויטרס)
177 מיליון אמריקנים נתונים תחת אזהרות מזג אוויר | צילום: רויטרס
סופת שלגים בארצות הברית (צילום: רויטרס)
אלפי טיסות בוטלו בשל סופת ה"ציקלון" | צילום: רויטרס
סופת שלגים בארצות הברית (צילום: Hyoung Chang, getty images)
כבישים נסגרו | צילום: Hyoung Chang, getty images

בדרום דקוטה, מקטע של 340 מייל של הכביש המהיר 90 נסגר לשני הכיוונים אתמול בגלל תנאי מזג האוויר. תנאי ראות קשים הביאו לסגירת כבישים מהירים גם בקולורדו וויומינג.

 

כמה שיאים שליליים של טמפרטורות נרשמו ביום חמישי בבוקר במערב ובדרום, ובמקרים מסוימים גם מהירות הצניחה אליהן הייתה חסרת תקדים. בנמל התעופה הבין לאומי של דנבר למשל, נרשמה צניחה של 37 מעלות פרנהייט בתוך שעה אחת ביום רביעי.

מדובר בירידה הגדולה ביותר של טמפרטורות בתוך שעה שהייתה שם אי פעם, כך על פי שירות מזג האוויר הלאומי בארה"ב. בינתיים, ערים מרכזיות ובהן מיניאפוליס, שיקגו, קנזס סיטי, סנט לואיס, אינדיאנפוליס, קליבלנד ודטרויט נמצאות תחת אזהרת סופות חמורה.

 

סופת שלגים בארצות הברית (צילום: AP)
"פצצת הציקלון" הגיעה לארה"ב | צילום: AP
סופת שלגים בארצות הברית (צילום: AP)
הסןפה שמאיימת על החגים בארה"ב | צילום: AP
סופת שלגים בארצות הברית (צילום: AP)
שיאי טמפרטורה שליליים, ארה"ב | צילום: AP
סופת שלגים בארצות הברית (צילום: AP)
סופת שלגים בארצות הברית | צילום: AP

ואם שאלתם את עצמכם מה הופך סופה רגילה ל"פצצת ציקלון", אז ב- CNN מסבירים שזה מונח שניתן לסופה שמתחזקת במהירות וממלאת קריטריון חשוב אחד. בדרך כלל, שהלחץ חייב לרדת מתחת ל-24 מילבר (שם של יחידת לחץ) ב-24 שעות. עם זאת, עוד נכתב שהמדד מבוסס על קו הרוחב של הסופה, כך שדרישת ה"מילבר" יכולה להשתנות בהתאם למקום שבו היא נוצרת.

המונח הזה מקורו במאמר מטאורולוגי שפורסם בשנת 1980, שכתבו המטאורולוגים של MIT פרד סנדרס וג'ון גיאקום. המאמר מבוסס על עבודתו של המטאורולוג השוודי טור ברגרון. ברגרון הגדיר סופות ש"הולכות ומעמיקות במהירות" ככאלה שעומדות בקריטריון של מתחת ל-24 מילבר ב-24 שעות.