N12
פרסומת

משרד החקלאות סיכל ניסיון הברחת עשרות דגי תנין נדירים לישראל: "יכולים להגיע לגודל עצום ומסוכנים לבני אדם"

פלסטיני מחברון נתפס בעת שניסה להכניס 73 דגי תנין בשווי אלפי שקלים לישראל • במשרד החקלאות הסבירו: "עלולים לגרום לנזק אקולוגי, לפגוע באוכלוסיית הדגים המקומית ומסוכנים לבני האדם במקרה של מפגש בעת רחצה"

גיא ורון
פורסם:
דג תנין שנתפס בעת ניסיון הברחה לישראל
דג תנין שנתפס בעת ניסיון הברחה לישראל | צילום: משרד החקלאות ופיתוח הכפר
הקישור הועתק

מפקחי משרד החקלאות סיכלו ניסיון הברחת עשרות דגי תנין נדירים לשטח ישראל. פלסטיני נתפס בעת שניסה להבריח אותם משטח ירדן. החשוד, שניסה כבר בעבר להבריח דגים הכחיש וטען מצידו כי הוא מגדל דגים בביתו. משרד החקלאות: "הכנסת מיני דגים אסורים מהווה איום לפגיעה במגוון האקולוגי בישראל ובאדם".

החשש של משרד החקלאות הוא שאם דגי התנין ישוחררו למקורות המים בארץ הם עלולים לגרום לנזק אקולוגי ולפגוע באוכלוסיית הדגים המקומית. כמו כן, דגי התנין מסוכנים לבני האדם במקרה של מפגש בעת רחצה. הדגים הועברו לתחנת הסגר של משרד החקלאות ובהמשך יימצא להם בית באחד מגני החיות בארץ.

מדובר ב-73 דגי תנין נדירים בגדלים שונים שאסורים בייבוא, אחזקה או מכירה בישראל. האירוע החל לאחר דיווחים שקיבל משרד החקלאות על פלסטיני בן 38 מחברון שניסה להבריח דגים מירדן. למקום הגיעו נציגים של משרד החקלאות ובראשם מפקח אגף הדיג במשרד החקלאות שאדי חליל שחקרו את החשוד ותפסו את דגי התנין שברשותו ואותם ניסה להבריח. 

חגי נויברגר, ממונה פיקוח ואכיפה באגף הדיג במשרד החקלאות ופיתוח הכפר: "הכנסת מיני דגים אסורים מהווה איום לפגיעה במגוון האקולוגי בישראל ובאדם. הסכנה היא שהם יכולים לפגוע בדגים המקומיים ולדחוק אותם. אלה דגים שיכולים להגיע לגודל עצום ואף מסוכנים לבני אדם. לשמחתנו, עירנותם של המפקחים מנעה התרחשות זו".

פרסומת

מטעם משרד החקלאות נמסר כי "פעולות סיכול ההברחות הם חלק מפעילותם השוטפת של מפקחי המשרד לאכיפת החוק ונכללים במסגרת מאמצי המשרד לדאוג לרווחת בעלי החיים, שמירה על האקולוגיה המקומית ושמירה על משאבי החקלאות בישראל".