משרד הפנים הודיע היום (שלישי) כי בגלל זיהום במי הים, אסורה הרחצה בחופים בוגרשוב, גאולה, אביב וצוק צפון בתל אביב. בדרום הארץ נאסרה הרחצה בחופי זיקים וניצנים, שנפתח אחרי מספר שעות. בהודעה שפרסם משרד הבריאות, הזהיר את הציבור מרחצה בארבעה מחופי הרחצה של מחוז תל אביב בשל תוצאות בקטריאליות חריגות שנמצאו בבדיקות איכות הים "עד להודעה חדשה".

בהמשך להודעת משרד הבריאות, במשרד הפנים הודיעו כי חופי זיקים וניצנים במועצה האזורית חוף אשקלון נאסרו גם כן לרחצה בעקבות המלצת משרד הבריאות על חשש לזיהום מי הים. "הרחצה אסורה עד לקבלת הודעה חדשה!" מסרו במשרד הפנים ובמשרד הבריאות הוסיפו: "המשרד ממשיך במעקב".

ההודעה של משרד הבריאות על תוצאות בקטריאליות חריגות בחופי תל אביב מגיעה פחות מיממה לאחר שהגישה עמותת צלול עתירה מנהלית נגד עיריית תל אביב ותאגיד מי אביבים בשל החיבורים הצולבים האסורים בין מערכות הניקוז וביוב - תופעה מוכרת שבגינה מתרחשים אירועים קשים של זיהום ים וחופים.  

בעתירה נכתב: "העתירה נגד עיריית תל אביב ותאגיד מי אביבים היא בגין אי-מילוי חובתם החוקית לנתק את  החיבורים האסורים שקיימים בין מערכות הביוב העירוניות ומערכות התיעול העירוניות. אחריותן של הנתבעות היא באי מניעת זיהום הים בשפכים הגולשים ממערכות הביוב אל מערכות התיעול ומשם, דרך מוצאי הנקזים, אל הים. העירייה והתאגיד הפרו את חובתן בהתאם לתקנות המים (מניעת זיהום מים) (מערכת להולכת שפכים), תשע"ב-2011 לנתק את החיבורים האסורים הקיימים בין מערכות הביוב העירוניות ומערכות התיעול העירוניות על פי התקנות הנ"ל הניתוקים המדובר חייב היה להתבצע עד 2014".

החופים האסורים לרחצה בתל אביב

  • גאולה
  • בוגרשוב
  • אביב
  • צוק צפון

החופים האסורים לרחצה בדרום

  • זיקים

הביוב גולש לים כדבר שבשגרה

"הממצאים מדאיגים", אומרים בעמותת צלול. "מלבד חיידקים צואתיים בריכוזים גבוהים, יש גם שאריות רבות של תרופות המעידות ללא ספק שמדובר בשפכי ביוב. הביוב שגולש לנחלים ולנקזים עם הגשם, ומשם לחופים והים, הפך לצערנו לדבר שבשגרה. עבורנו המאבק להפסקת הזיהום הוא מאבק מתמשך וארצי שכן התופעה קיימת גם ברשויות נוספות שדגמנו". 

עוד הוסיפו: "בעתירה הוכחנו שהתופעה פוגעת לא רק במשתמשי הים הרבים, ברוחצים ובגולשים, אלא גם בטבע ובבעלי החיים. ממצאי הדגימות המופיעות בעתירה מוכיחות את נוכחות הביוב בים כי שאריות התרופות שנמצאו במים מגיעות בהכרח מההפרשות של בני האדם לבית השימוש".