גופת דולפין אותרה אתמול (ראשון) בשעות הצהריים כשהיא צפה מול המרינה בהרצליה. הבוקר הגופה נצפתה כשהיא נסחפת לכיוון חוף זבולון בעיר. בסיועו של רועי בר דוד והמציל בחוף היא נמשתה מהמים והועלתה על חסקה. לאחר מכן הועברה בידי פקח רשות הטבע והגנים, אלון פן, לנתיחה במעבדת תחנת מוריס קאהן לחקר הים של אוניברסיטת חיפה, שבאשדוד.

"קיבלתי דיווח ממציל בחוף הרצליה על דולפין קטן מסוג דולפינן מצוי שנמצא מת על פני המים", אמר אלון פן מרשות הטבע והגנים. "המציל משה את הדולפין והעביר לי אותו. מדובר בדולפינן מצוי צעיר. לקחתי את הדולפין לנתיחה של ד״ר אביעד שיינין במעבדה לחקר טורפי על ימיים במטרה לנסות לאתר את נסיבות המוות. מדובר בבוקר עצוב לכולם מהמצילים ועד לרוחצים שקמו לבוקר עם מראה עצוב של דולפין צעיר מת. אני מקווה שאת הדולפינים הבאים נראה קופצים בים ולא על שולחן הניתוחים".

הדולפין על שולחן הניתוחים לבדיקת נסיבות המוות (צילום: רועי בר דוד, רשות הטבע והגנים)
הדולפין על שולחן הניתוחים לבדיקת נסיבות המוות | צילום: רועי בר דוד, רשות הטבע והגנים

ד"ר אביעד שיינין מדלפיס, ראש תחום טורפים-על בתחנת מוריס קאהן, אמר כי מתוצאות הנתיחה עולה כי מדובר בדולפין צעיר, זכר, באורך 205 ס"מ ומשקל 98 ק"ג. אין סימני לכידה ברורים חיצוניים.

הדולפינן המצוי הוא היונק הימי הנפוץ ביותר בישראל. מבנה גופו מלא ומגושם וצבעו אפור עד חום, עם בטן בהירה. חרטומו קצר ועבה, והוא מופרד על ידי כפל בולט מקדמת הקדקוד. אורכו 2.5-3.5 מטרים. להקה ממוצעת מונה חמישה-שישה פרטים ומורכבת מנקבות וגורים או מצעירים משני הזוויגים.

הזכרים שוחים בגפם או בזוגות וחוברים ללהקות מזדמנות. הדולפינן המצוי חי מעל מדף היבשת ולעתים פוקד את הים העמוק. אוכלוסיית הדולפינן המצוי מעל מדף היבשת שלאורך חוף הים התיכון בארץ מוערכת ב-300-400 פרטים. תת האוכלוסייה בים התיכון מסווגת כמין שעתידו בסכנה, כאשר הסיכון העיקרי שמאיים עליה הוא לכידה בשוגג בציוד דיג.