מחקר חדש שפורסם לאחרונה בכתב העת המדעי Diabetes Care, מצא כי לאנשים שמתמודדים עם נדודי שינה - יש סיכוי גדול יותר לפתח רמות גבוהות של סוכר בדם. נושא זה עורר בשנים האחרונות הרבה עניין בקהילה המדעית, ועד כה פורסמו מחקרים שבוחנים את הקשר בין הפרעות שינה לסוכרת מסוג 2. אך חוקרים מאוניברסיטת בריסטול שבבריטניה טוענים כי המחקר שלהם הוא המקיף והמשמעותי ביותר.

החוקרים בדקו יותר מ-300 אלף בני אדם, בעיקר בשנות החמישים לחייהם. מניתוח הנתונים הסופיים עולה כי משתתפים שהעידו שהם חווים הפרעות בשינה - נמצאו כבעלי רמות סוכר גבוהות מאשר משתתפים ללא הפרעות שינה, דבר שעלול לגרום להתפתחות של סוכרת מסוג 2. לפי ממצאי המחקר, שינוי באורח החיים ובהרגלי השינה עשוי לסייע במניעה ואף בטיפול בסוכרת.

ד״ר פיי ריילי, מנהלת תקשורת מחקרית ב-Diabetes UK, אמרה: "אנו יודעים ממחקרים קודמים שיש קשר בין שינה לבין הסיכון של אדם לחלות בסוכרת מסוג 2. אבל לא היה ברור מה בא קודם - שינה גרועה או רמות סוכר גבוהות יותר בדם".

"המחקר נותן לנו תובנות חשובות לגבי הקשר בין שינה לסוכרת מסוג 2. הוא מצביע על כך ששינה לא מספקת יכולה לגרום לרמות סוכר גבוהות בדם ועלולה למלא תפקיד ישיר בהתפתחות המחלה", אמרה ד"ר ריילי והוסיפה: "הידיעה הזו עשויה לעזור לנו לפתח גישות חדשות לטיפול במצב".

לבסוף, הדגישה ד"ר ריילי כי חשוב לזכור שסוכרת מסוג 2 היא מצב שמורכב מגורמי סיכון רבים כמו תזונה ופעילות גופנית, והרגלי השינה הם רק נדבך נוסף.