ליליא-קריז'אניבסקי ושניים מחבריה שיחקו ביער ביום שבת ליד העיירה פרוטלנד, כאשר קפצה מן המחבוא כדי להפתיע את השניים - תקפה אותה הפומה. המבוגרים שהיו בסביבה ומיהרו לעזור לה מצאו אותה מכוסה בדם. היא פונתה לבית החולים במסוק, שם עברה ניתוח כדי לטפל בפציעות הראש ופלג הגוף העליון.

ביום שני שוחררה לילי מטיפול נמרץ, אך היא עדיין מאושפזת במצב יציב. אחרי התקיפה מצאו מפעילי המחנה את פומת ההרים והרגו אותה. "אנחנו אסירי תודה על כושר ההתאוששות של הילדה הזו, ואנחנו מתרשמים מאומץ ליבה אל מול המפגש המצער הזה", ציין קפטן מייק ספרצ'ר, משירות הדגה וחיות הבר של ארה"ב, "זה קרה מהר, ואנחנו אסירי תודה גם על כך שהמבוגרים שהיו במחנה הגיבו במהירות".

בדיקות שבוצעו במהלך סוף השבוע הראו כי הפומה לא הייתה נגועה בכלבת. תקיפות של בני אדם על ידי פומות הרים הן אירועים נדירים ייחסית. במהלך 100 השנים האחרונות, 2 אירועים של תקיפה בוושינגטון היו קטלניים. הם אירעו ב-1924 וב-2018. 20 אירועים הסתיימו בפציעה של בני אדם.

פומה (צילום: zeljko6504, instagram)
פומה. ארכיון | צילום: zeljko6504, instagram

"אל תרוצו ואל תורידו את העיניים ממנה"

פומת ההרים היא החתול השני בגודלו ביבשת אמריקה, אחרי היגואר. היא "סודית" ובודדת מטבעה, ולכן נראית באור יום לעיתים רחוקות. התפריט שלה מורכב בעיקר מצבאים ומחיות קטנות יותר. בעוד שפומת ההרים בדרך כלל נמנעת מבני אדם, התקיפות שלה דווקא התרבו לאחרונה ביבשת. הדבר נובע מפלישה של בני האדם לאזורי מחייתה, ומצמצום של האזורים הללו - גם כן בשל פעילות אנושית.

"במקרה הזה הילדה לא עשתה שום דבר רע", ציינה סטייסי לימן, דוברת שירות הדגה וחיות הבר של ארה"ב. "זה קורה כל כך מהר, ולא היה שום דבר שיכולנו לעשות כדי למנוע את זה".

אם נתקלים בפומת הרים, הדרך הטובה ביותר להיחלץ בשלום היא לצעוק ולגרום לעצמכם להיראות גדולים יותר, מסבירה לימן. אם היא תוקפת, עדיף להישאר עומדים ולהילחם בה בחזרה. "אל תרוצו ואל תורידו את העיניים מהחיה הזו".